Reacția IGP-ului în cazul lui Dinu Plîngău: Au fost identificați trei suspecți. Ce le-a spus oamenilor legii

Inspectoratul General al Poliției susține că au fost identificați trei suspecți în baza plângerii membrului Platformei DA, Dinu Plângău.

Foto: platforma DA

Ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, a declarat pentru UNIMEDIA că, la 27 ianuarie, poliția din Edineț a înregistrat plângerea lui Dinu Plîngău , unde se spune că trei persoane necunoscute, l-ar fi agresat în fața Inspectoratului de poliție Edineț, lovindu-l în piept, amenințându-l cu răfuiala fizică și numindu-l cu cuvinte necenzurate.

„De asemenea i s-a eliberat îndreptarea cu privire la adresarea către medicul legist din cadrul spitalului raional Edineț, pentru examinare și stabilirea gravității leziunilor corporale”, a mai precizat Bețivu.

Sursa citată a declarat pentru UNIMEDIA că în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii au identificat trei persoane, de 23, 27 și respective 31 de ani, domiciliați în municipiul Edineț. Audiați de polițiști, aceștia au declarat că la 27 ianuarie, în jurul orelor 12.25, se deplasau pe strada Ștefan Vodă, în adiacentul IP Edineț. Aflându-se pe trotuar se afla o persoană necunoscută, care filma cu un telefon mobil, astfel îndreptând telefonul spre ei, ceia ce ia nemulțumit, fapt ce și-au expus dezacordul de a fi filmați. Apoi, au discutat cu bărbatul, după care și-au continuat deplasarea. Drept urmare, au negat acțiunile de agresiune îndreptate asupra bărbatului. La moment, polițiștii întreprind măsuri în vederea stabilirii veridicității faptelor invocate de ambele părți, pentru a lua o decizie conform legii.

UNIMEDIA amintește că membrul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, DinuPlîngău, ar fi fost bătut în fața Inspectoratului de Poliție Edineț.

Candidatul din partea blocului ACUM, Dinu Plîngău, spune că a recunoscut unul dintre persoanele care l-a atacat la Edineț. Este vorba de Vlad Nepeivoda, fiul vicepreședintelui Organizației Teritoriale a Partidului Democrat PD, Igor Nepeivoda.


Pub