Mihail Popșoi, despre Nina Costiuc: „Al șaselea mandat și al șaselea partid”. Costiuc: „Nu trebuie să fii fanatic și să te ții de partid”

Candidații de pe circumscripția nr.32 Nina Costiuc (PD) și Mihail Popșoi (blocul ACUM) au participat la primele dezbateri din campania electorală, organizate de postul PRO TV. Popșoi a acuzat-o pe Costiuc că timp de șase mandate în funcția de primar de Budești a schimbat șase partide. Costiuc însă a declarat că „nu trebuie să fii fanatic și să te ții de partid”.

Foto: PRO TV

Mihail Popoi, candidat din partea blocului ACUM, a acuzat-o pe contracandidata sa Nina Costiuc, din partea Partidului Democrat, că a schimbat șase partide timp în timpul cât a deținut funcția de primar al comunei Budești.

Drept răspuns, Nina Costiuc a declarat că îi este „frică de fanatism” și că politicienii nu ar trebui „să se țină de partid”. „Atunci când veniți în Parlament, Dumneavoastră vă asumați o responsabilitate față de oameni. Nu avem timp să ne jucăm. Nu trebuie să fii fanatic și să te ții de partid”, a spus Costiuc.

În replică, Popșoi a spus că aceasta „nu este o scuză de a trăda alegătorii și de a schimba de șase ori partidul”.

La dezbateri a fost invitată și Svetlana Popa, din partea PSRM, al treilea candidat înregistrat de către CECE pe circumscripția nr.32. Aceasta însă nu s-a prezentat la dezbaterile de la PRO TV.

Pe circumscripția nr.32, Chișinău au fost înregistrați trei candidați. Dosarele altor trei candidați, Dorin Chirtoacă (PL), Sergiu Cebotari (ȘOR) și Gheorghe Mocan (PCRM), sunt în curs de examinare la Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală.


Pub