Furt la geleria Tretiakov
Externe 28 ianuarie 2019, 15:20 | 1261

Furt la Galeria Tretiakov din Moscova. O pictură semnată de Arhip Kuindji a fost sustrasă din muzeu chiar sub privirile vizitatorilor. Poliția a reținut un suspect. Acesta ar fi fost în stare de ebrietate, când a pus mâna pe "Ay Petri. Crimeea”, un vestit peisaj al lui Kuingji.

Incidentul s-a întâmplat în timpul unei expoziții. Camerele de supraveghere au surprins momentul cum un bărbat a luat pictura de pe perete. Ulterior, individul a ieșit cu ea în mână din clădire. Nu a fost oprit, întrucât a fost luat drept un angajat al muzeului. În urma analizării imaginilor, poliția l-a identificat pe făptaș, iar la scut timp l-a reținut.

Este vorba de un bărbat de 31 de ani, care ar fi fost în stare de ebrietate când a comis furtul. Suspectul nu este la prima abatere de la lege. El a mai fost reținut pentru posesie de droguri în decembrie 2018 și avea interdicție de a părăsi țara. Forțele de ordine au găsit și tabloul, care a fost dat la restaurare. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. Arhip Kuindji a fost un maestru al picturii peisagistice. Experții spun că peisajului Ay Petri costă cel puțin un milion de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!