19:56:10 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Călin Vieru s-a LANSAT în campania electorală la BUSTUL poetului Grigore Vieru. Acesta și-a prezentat programul electoral alături cu Mihai Cimpoi și Nicolae Dabija

Partide/Comunicate 28.01.2019 15:38 Vizualizări1787 Autor: Ziarul National
VIDEO // Călin Vieru s-a LANSAT în campania electorală la BUSTUL poetului Grigore Vieru. Acesta și-a prezentat programul electoral alături cu Mihai Cimpoi și Nicolae Dabija captură


Candidatul independent la alegerile parlamentare, Călin Vieru, s-a lansat astăzi în campania electorală la bustul poetului Grigore Vieru din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

La eveniment au participat câteva zeci de susținători, printre care și personalități marcante ca Mihai Cimpoi și Nicolae Dabija, precum și doamna Raisa Vieru, mama lui Călin Vieru, care au dorit să fie alături de candidat la prezentarea programului său electoral.

Călin Vieru și-a fixat ca obiectiv principal angajarea R. Moldova pe un parcurs european hotărât, ca pas absolut necesar pentru Unirea cu România.

Candidatul independent a menționat că printre subiectele din programul său politic se numără: creșterea gradului de reprezentare a suburbiilor în cadrul autorităților publice locale, obligativitatea cunoașterii limbii române de către toți funcționarii de stat și utilizarea acesteia ca limbă de comunicare interetnică, interzicerea accederii în funcții publice a persoanelor condamnate penal, abrogarea imunității parlamentarilor și punerea în practică a unui plan concret de Unire cu România.

„În campania electorală mă voi strădui să rămân domn, să rămân în albia bunelor maniere, să fiu deslușit, să fiu clar, să ocolesc minciuna și promisiunile deșarte. Deja vedem primele atacuri din partea stângii. (...) Am fost numit „naționalist”, așa cum îl numeau mereu pe tata. Le voi răspunde cu aceleași cuvinte cu care le-a răspuns tatăl meu acum douăzeci de ani în cartea „Lucrarea în cuvânt”: Ești naționalist în măsura în care îți aperi neamul, credința, limba și istoria. Ar fi o rușine, ba chiar o crimă să fii altceva. Eu vin în această campanie pentru a continua opera tatălui meu”, a declarat Călin Vieru în discursul său.

De menționat că fiul lui Grigore Vieru concurează pentru circumscripția uninominală 33, din localitățile Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni. Printre contracandidații săi se numără Constantin Țuțu, Andrei Năstase, Andrei Nastas, dar și Boris Volosatâi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md