/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Și-a prezentat programul electoral pe Aleea Clasicilor în fața bustului tatălui său, Grigore Vieru. Călin Vieru s-a lansat în campanie

missing
28 ianuarie 2019, ora 18:19

În fața susținătorilor săi, Călin Vieru și-a început campania electorală cu un citat despre război, scris de tatăl său.

Într-un război. E greu să deosebești un om bun de unul rău. Pe cel deștept de cel prost. Toți împușcă, toți trag, toți spintecă, toți gâtuie, toți urlă și toți laolaltă”, Călin Vieru, candidat independent pe circumscripția nr. 33 Chișinău.

Ulterior, acesta și-a prezentat programul electoral care, în mare parte, se referă la unirea Republicii Moldova cu România.

Înființarea de către Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a unei comisii comune de elaborare a strategiei planului de reîntregire a neamului. Până în anul 2023. Obținerea unei finanțări nerambursabile din partea României și a Uniunii Europene. Voi pleda pentru unitatea bisericească în cadrul Patriarhiei Române. Adoptarea de măsuri concrete de luptă împotriva corupției, putocrației și de dezoligarhizarea economiei”, Călin Vieru, candidat independent pe circumscripția nr. 33 Chișinău.

Să-l susțină pe Călin Vieru au venit mai mulți scriitori, printre care și Mihai Cimpoi. Zilele trecute, el a participat alături de democratul Nae-Simion Pleșca, la evenimentul de lansare a acestuia în cursă.

Călin Vieru va continua să apere valorile noastre spirituale și morale. Va continua să ne spună cine suntem, de unde venin și unde trebuie să mergem. Călin Vieru poate să alunge această ceață, care s-a așezat pe noi în ultimul timp”, Mihai Cimpoi, scriitor.

Călin Vieru a mai fost implicat în viața politică a Republicii Moldova. Anterior, în perioada 2009-2010, el a deținut funcția de deputat în parlament din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova. În aceste alegeri, el s-a înscris în calitate de candidat independent pentru circumscripția numărul 33 din Chișinău care include mai multe suburbii. Contracandidații acestuia sunt Constantin Țuțu de la PDM, Andrei Năstase din partea blocului ACUM, socialistul Vladimir Roșca, și independentul Andrei Nastas.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram