/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Indemnizații de la 15 la 30 de mii de lei la naștere. Promisiunile lui Dodon la lansarea „Anului Familiei” în Moldova

missing
28 ianuarie 2019, ora 18:54

„Sunt de părere că trebuie să ne mobilizăm toate eforturile pentru a face față acestei provocări. Președinția și-a asumat o asemenea responsabilitate. După cum bine cunoașteți, prin decret prezidențial, am declarat anul 2019 drept An al Familiei. Astfel, în scopul promovării, protejării și susținerii integrității familiilor, va fi pus în acțiune un amplu program național de activități menite să consolideze relațiile sănătoase în familie”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Astfel, șeful statului a menționat mai multe acțiuni cu caracter simbolic și de binefacere pentru unele familii, dar a promis și măsuri de sprijin ca ajutor familiilor tinere pentru obținerea de locuință și mărirea indemnizațiilor pentru familiile cu copii.

„O atenție deosebită va fi acordată măsurilor sociale prin elaborarea unui program de susținere a familiilor tinere în vederea obținerii unui spațiu locativ; de relansare a inițiativei prezidențiale privind plata capitalului matern prin majorarea cuantumului indemnizaţiei unice la naştere pentru primul copil – 15 000 lei, al doilea copil – 20 000 lei și pentru al treilea copil și următorii – 30 000 lei și mai mult. O altă inițiativă va fi consacrată omagierii cuplurilor longevive, ca simboluri ale înțelepciunii, fidelității și respectului dintre soți. În semn de profund respect, săptămânal, reprezentanții Președinției vor vizita cuplurile care își sărbătoresc jubileul de 50 de ani, de 60 și 70 de ani de la înregistrarea căsătoriei. Vor fi întreprinse și multe alte acțiuni”, a scris Dodon.

Ceremonia de inaugurare a anului 2019 – Anul Familiei în Republica Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram