Mold-street: Acționarul majoritar de la AIR Moldova ar putea fi cumpărat de un grup german

Grupul german Zeitfracht, cu activitate în domenii precum aviaţie, logistică, maritim şi imobiliare, ar putea intra în acţionariatul companiei Blue Air Aviation din România, care în octombrie 2018 a devenit acționar majoritar la societatea AIR Moldova, scrie mold-street.com.

Foto: Igor Rotari | UNIMEDIA

Potrivit portalului airliners.de, Zeitfracht a solicitat încă pe 14 ianuarie 2019, aprobarea de la Bundeskartellamt, autoritatea din domeniul concurenţei din Germania.

Planuri de dezvoltare

Conform acestei cereri, grupul de logistică din Berlin nu planifică o preluare completă a Blue Air, ci doar "dobândirea controlului în comun". Reprezentanţii grupului german nu au vrut să dezvăluie câte acțiuni ale companiei aeriene preiau.

Înființată în 2004, Blue Air este în primul rând activă ca o companie aeriană cu costuri reduse, dar și ca transportator charter. Potrivit ultimelor date în 2018 a ajuns la un număr de 6,2 milioane de pasageri și o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro.

Wolfgang Simon, directorul Zeitfracht și-a exprimat planurile pentru Blue Air încă la sfârșitul lunii noiembrie 2018 susţinând că aceasta ar urma să fie reorganizată, iar numărul de rute va fi redus în special din contul celor neprofitabile.

Citește continuarea pe mold-street.com.


Pub