Programul electoral al candidatului Gheorghe Bobeica: Ce își propune să facă

Candidatul independent pe circumscripția 50 – Europa de vest și-a prezentat platforma electorală. Acesta spune că va promova idealul unirii Republicii Moldova cu România și va tragerea la raspundere a liderilor politici de orice rang de la Chisinau pentru cârdasie cu „asa zisii lideri separatiști”.

Foto: Gheorghe Bobeica

Iată întreaga declarație.

1.Voi contribui la întoarcerea membrilor Diasporei acasa cerînd Guvernului crearea noilor posturi de munca avantajoase prin atragerea investitorilor straini.

2.Ma voi implica activ la solutionarea problemelor membrilor Diasporei în ce priveste validarea diplomelor de studii si a permiselor auto obtinute în RM propunînd Guvernului semnarea unor tratate internationale cu tarile Uniunii Europeene.

3.Voi pleda pentru crearea unui Minister al Diasporei.

4.În calitate de deputat independent la votarea Legilor ma voi conduce dupa importanta lor strategica pentru R. Moldova nu dupa culoarea politica care a promovat aceasta Lege.

5. Pe toata perioada mandatului voi ramîne independent, adevarat promotor al idealrilor Diasporei.

6. Problema transnistreana este rezovabila facînd urmatorii pasi :

a)evacuarea munitiilor si contingentului Armatei a XIV-ea de pe teritoriul Republicii Moldova Înlocuirea lor cu forte pacificatoare sub egida ONU.

b)tragerea la raspundere a liderilor politici de orice rang de la Chisinau pentru cîrdasie cu « asa zisii lideri separatisti »

c)tragerea la raspundere pentru separatism asa zis liderilor transnistreni, de la Smirnov si pîna la cei prezenti.De emis mandat intrnational pentru arestarea lor.

7.Voi promova Idealul reunirii celor doua maluri ale Prutului.Voi sustine toate initiativele, toate proiectele de legi care vor avea menirea sa ne apropie si sa ne integreze în spatiul românesc. Voi vota Unirea în Parlamentul Republicii Moldova.

8. Voi fi autorul unui Proiect de lege cu privire la vîrsta de pensionare a femeielor cu copii.

„Acum, voi spune cîteva cuvinte despre actuala campanie electorala. Nu înainte de a multumi sustinatorilor mei din R. Moldova, membrilor grupului de initiativa condus de domnisoara Alina Melega, care au depus sacrificiu, curaj si m-au sustinut in colectarea celor peste 850 semnaturi. Le multumesc mult si sustinatorilor mei de la Strasbourg, cu care colaboram si facem lucruri imortante pentru Diaspora moldava mai mult de 18 ani in cadrul Asociatiei culturale Neo-Dacii Strasbourg.

In campania electorala actuala se vor alege 101 deputati în viitorul Parlament al RM, care vor decide soarta de mai departe a tarii noastre : chem pe toti concurentii electorali, pe cei înscrisi pe circumscriptia electorala 50 la bunavointa, la o corectitudine exemplara în disputele poltice. Sa nu uitam ca exista o viata normala si dupa 24 februarie 2019. Toata lumea se înclina spre ideia ca în circumscriptia 50, la Vest de RM un candidat redutabil ar fi d-na Maia Sandu, si noi ceilalti, mai ales cei independenti, nu am avea loc în aceasta campanie electorala…. Fapt cu care nu sunt de acord. Doamnei Maia Sandu, pe care o stimez foarte mult ii sugerez sa înteleaga ca suntem în alegeri parlamentare, nu în cele prezidentiale din 2016. A se confunda aceste doua campanii electorale este, dupa parerea mea o eroare grava.

Personal, ma socot un om împlinit. Am sadit un pom, am crescut patru copii. Ma mîndresc cu familia mea. Sotia mea d-na Pallady-Bobeica Svetlana, este doctor în stiinta, teza sustinuta aici la Strasbourg, copiii mei au terminat cele mai inalt posibile studii din Franta : fiica a facut ENS , a sustinut concursul de agrégation prima pe lista din Alsacia, doctoranda in anul trei, am un fecior jurist, inca o fiica invatatoare, doctoranda si ea, cel mai mic baiat e in anul 6 la universitatea de medicina din Strasbourg. Pe toti ei, noi, parintii i-am învatat sa fie onesti, buni patrioti ai neamului nostru românesc.

Sunt jurnalist acreditat la cele mai mari foruri europene : PE, CoE, CEDO, si derservesc dezinteresat cauza RM de mai mult de 15 ani, caci Tara noastra nu-si poate asigura un jurnalist la institutiile europene, vreau sa cred ca doar din lipsa de buget, nu pentru a oculta ce se intimpla in Europa, tot mimind lozinci pro-europene.

Ma veti gasi sub numarul trei în Buletinul De vot.

La sfîrsit vreau sa raspund si la întrebarea :De ce candidez ?, am spus-o déjà cînd mi-am lansat public itentia de a candida în actualele alegeri. În actuala campanie electorala va fi o lupta crîncena, în situatia cînd s-au deschis doar 125 sectii de votare si ele sunt distribuite fara a se face o analiza de amplasarea compacta numeroasa a moldovenilor. În viitorul Parlament avem nevoie de oameni curajosi care sa fie fermi, necorupti, sa propage idei noi, pentru a scoate Moldova din criza economica si politica actuala, pentru a adopta legi care vor pune RM in rind cu celelate state europene”, se arată în declarație.


Pub