Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

27 Ian. 2019 / 20:03

Drama copiilor străzii este abordată într-un roman

Drama copiilor străzii este abordată în noul roman al Anei Onică, intitulat „Bomboane colorate”. Autoarea s-a inspirat din realitatea dură, iar volumul lansat la Biblioteca Naţională a impresionat cititorii prin încercările la care sunt supuşi eroii cărţii, relatează Mesager.

Destinul zbuciumat al lui Bogdan, băiatul orfan care visa bomboane colorate, a încercat să  le câştige prin muncă, nu a reuşit şi atunci a decis să le fure dintr-un magazin, ajungând la închisoare.

„El a nimerit după gratii, de aici începe greul vieţii, sora a fost dată în adopţie, el a devenit copilul străzii. Cea mai mare problemă care-l scoate în stradă este familia, apoi societatea. Ca de obicei, toate cărţile mele sunt scrise în baza faptelor reale, sunt dure, dar asta este viaţa noastră, mai dau frâu şi fanteziei”, a declarat Ana Onică.

Poeta Sabina Cojocaru spune că romanul Anei Onică „Bomboane colorate” este o nouă încercare de a bate clopotele într-o lume aproape indiferentă.

 „Romanul abordează probleme sociale, probleme care ne privesc, căci copiii noştri preferă să cadă în gol decât să-şi creeze un viitor. Ana Onică lansează, de fapt, modele prin intermediul unor personaje, care ne oferă o speranţă că mereu va fi o şansă pentru tânărul care este în dificultate”, spune Sabina Cojocaru.

„Un copil al străzii care, până la urmă devine om, este ajutat. Dacă eu aş fi un regizor, aş realiza un film după această carte, este de mare învăţătură”, afirmă scriitorul Alexandru Plăcintă.

„Bomboane colorate” este cel de-al şaptelea roman al Anei Onică. Tematica socială, problemele cu care se confruntă, în special tânăra generaţie, dar şi compasiunea, dragostea salvatoare, rămân în atenţia scriitoarei care finisează acum cartea „Forţa iubirii”, volumul trei.

Comentarii