Curtea de Apel Chișinău a acceptat cererea blocului ACUM. CC urmează să verifice constituționalitatea Hotărârii Guvernului cu privire la secțiile de votare în străinătate

Curtea de Apel Chișinău a acceptat astăzi cererea blocului ACUM și a sesizat Curtea Constituțională pentru verificarea constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la secțiile de votare în străinătate. Un anunț în acest sens, a fost făcut de Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook

Foto: UNIMEDIA

„Altfel spus, examinarea cauzei se mută la Curtea Consituțională și, doar după ce aceasta va da o hotărâre, se va reveni la continuarea examinării cauzei la Curtea de Apel.

Un lucru care este absolut uluitor. Guvernul a refuzat să participe la ședințele de judecată. Fără niciun motiv. Pur și simplu a zis că nu vine.

Sigur că nu ne facem mari iluzii că Apolschi, Reșetnicov și „regele balului” Gurin vor examina cauza prin raportare la litera și spiritul Constituției și a legii. Totuși, nu putem sta cu mâinile în șolduri câtă vreme o gașcă de uzurpatori și hoți își bat joc de sute de mii de cetățeni pe care tot ei i-au alungat din țară”, scrie Litvinenco pe pagina sa de Fcebook.

UNIMEDIA amintește că la data de 23 ianuarie membrii blocului ACUM au anunțat că cheamă în judecată Comisia Electorală Centrală privind anularea hotărârii Comisiei de stabilire a numărului secțiilor de vot de peste hotare.


Pub