Ştiri

Sursa imaginii: orhei

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

25 Ian. 2019 / 20:30

Iarna a pus stăpânire pe Moldova

Iarna a pus stăpânire peste Moldova. Şcolile şi grădiniţele au fost astăzi închise, peste 80 de camioane stau parcate pe marginea carosabilului, iar traficul este îngreunat pe traseele din ţară. Premierul Pavel Filip a dispus serviciilor abilitate să se mobilizeze pentru a acorda ajutor şoferilor şi oamenilor aflaţi în dificultate, relatează Mesager.

Temporar este sistată circulaţia maşinilor de mare tonaj pe traseele Cahul - Giurgiuleşti, Anenii Noi - Ştefan Vodă - Căuşeni şi Comrat - Cantemir.

Oamenii au încercat să deblocheze camionul, dar nu le-a reuşit.

„De la ora unu ne-am ocupat cu deblocarea, s-a „fărmat” un cablu la aerisire. Noi am stat până la ora unu, deblocarea nu ne-a reuşit”, spune un salvator.

În aproximativ jumătate de oră, salvatorii au reuşit să deblocheze drumul.

„Au intervenit două echipaje de salvatori care au reuşit în mai puţin de jumătate de oră  să ajute persoana pentru ca autocamionul cu 20 de tone de încărcătură să poată merge în continuare la destinaţie”, a spus purtătorul de cuvânt al IGSU, Liliana Puşcaşu.

Şoferii spun că pe drumuri se circulă în condiţii de iarnă.

„E dificil. Drumurile nu sunt chiar curăţate bine. Chiar şi cu sulf patru ori patru, e greu, dar oricum, se circulă, adică, nu e chiar atât de rău”, spune un şofer.

Noaptea trecută, pasagerii liniei Tiraspol-Etulia au fost stopaţi din cauza poleiului şi cazaţi la Azilul de bătrâni din Taraclia, Căuşeni.

Pe tronsonul Căuşeni - Săiţi au fost deblocate şase unităţi de transport, în care se aflau opt persoane. În total, salvatorii au deblocat şi tractat 75 maşini şi patru ambulanţe.

Şi militarii Armatei Naţionale au intervenit cu tehnică specială în zonele afectate de polei şi ninsori.

Premierul Pavel Filip a dispus serviciilor abilitate să se mobilizeze pentru a acorda oamenilor aflaţi în dificultate.

Totodată, salvatorii îndeamnă şoferii să ţină cont de avertizările meteo şi de indicaţiile autorităţilor.

Comentarii