09:15:13 16.04.2024
Stiri

Președintele APSM, care a participat la Congresul Asociației Internaționale a Presei Sportive, vine cu NOUTĂȚI pentru presa sportivă din R. Moldova

Sport 26.01.2019 15:30 Vizualizări2383 Autor: Ziarul National
Președintele APSM, care a participat la Congresul Asociației Internaționale a Presei Sportive, vine cu NOUTĂȚI pentru presa sportivă din R. Moldova


Președintele Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM), Eduard Ciobanu, a reprezentat republica noastră la Congresul Asociației Internaționale a Presei Sportive, care s-a desfășurat în perioada 21-24 ianuarie curent la Lausanne, Elveția. Evenimentul, aflat la a 82-a ediție, a întrunit peste 250 de reprezentanți mass-media din întreaga lume.

Potrivit lui Eduard Ciobanu, în prima zi a Congresului a avut loc ceremonia de înmânare a premiilor laureaților concursului AIPS Sports Media Awards.

„Este de menționat că acest concurs al jurnalisticii sportive mondiale, desfășurat în premieră, a cuprins opt nominalizări (mențiunile: presa scrisă, video, audio, foto), și a provocat un interes sporit, fiind înregistrate 1273 de cereri de participare din 119 țări. Fondator al concursului este Asociația Internațională a Presei Sportive (AIPS), instituindu-l în parteneriat cu Comitetului Statului Qatar pentru Presa Sportivă (QSPC), organizație ce acordă un sprijin substanțial Asociației, contribuie împreună cu aceasta din urmă la dezvoltarea jurnalisticii sportive”, a precizat președintele APSM.

La ceremonia AIPS Sports Media Awards a fost prezent președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, care a catalogat drept extrem de eficientă activitatea Asociației Internaționale a Presei Sportive.

Ziua a doua a evenimentului a fost marcată de discuții între președintele CIO și jurnaliștii sportivi. Ulterior, în fața delegaților Congresului au luat cuvântul președintele Federației Internaționale de Judo (IJF), Marius Vizer, precum și reprezentanți ai Federației Internaționale a Sportului Universitar (FISU), Federației Internaționale de Bodybuilding și Fitness (IFBB), Federației Internaționale de Sambo (FIAS) ș.a. De asemenea, a fost purtată o discuție extrem de bună cu croatul Zvonimir Boban, în trecut un fotbalist celebru, iar în prezent colaborator FIFA.

De remarcat că delegații Congresului AIPS s-au familiarizat cu chestiuni în privința activității presei la ediția a II-a a Jocurilor Europene ce se vor desfășura în acest an la Minsk, precum și cu amănunte referitoare la campania de acreditare și la obținerea dreptului de a intra fără vize în Belarus, în perioada desfășurării competițiilor. Jurnaliștii s-au arătat interesați de a oglindi pe larg Jocurile Europene, fapt ce va asigura o reprezentanță pe măsură a presei internaționale la aceste competiții de anvergură ce vor avea loc în luna iunie 2019.

„În cadrul acestui forum mondial al presei sportive au fost puse în discuție mai multe proiecte menite să îmbunătățească starea de lucruri existentă în domeniu. În următorul an, membrii APSM se vor implica mai mult în concursul AIPS Sports Media Awards. Aș vrea să remarc că, împreună că delegații, am avut fericita ocazie să vizitez celebrul Muzeu Olimpic, exponatele căruia ne-au lăsat o impresie profundă, de neuitat”, a punctat Ciobanu.

Asociația Internațională a Presei Sportive (International Sports Press Association) este organul superior profesional, ce reprezintă mass-media sportivă mondială și întrunește în jur de 9 mii de membri din întreaga lume. De asemenea, AIPS reprezintă cele mai prestigioase cotidiane, site-uri, publicații periodice, posturi de radio și canale TV de pe cele cinci continente. Asociația a fost constituită la Paris în anul1924 (L'Association Internationale de la Presse Sportive) de către Franz Reichel, șeful Serviciului de presă al Jocurilor Olimpice, și belgianul Victor Boin. Sediul AIPS se situa în capitala olimpică, orașul elvețian Lausanne. Primul congres al AIPS s-a desfășurat la 3 iulie 1924 și a întrunit reprezentanți a 29 de țări. Organizația Asociației Internaționale a Presei Sportive și acțiunile sale sunt recunoscute de Comitetului Internațional Olimpic.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md