(doc) Ce prevede regulamentul buclucaș de la liceul din Ungheni, care își pedepsește elevii pentru părul prea lung

fapt

Pe adresa redacției #diez a fost trimis un document ce include secțiunea care se referă la prevederea cu privire la „părul scurt”, care a stârnit controverse în rândurile internauților. Deși în documentul primit de noi se menționează norma de maxim 7 centimetri, în reportajul făcut de colegii noștri de la PROTV, elevul intervievat de jurnaliști menționează că administrația liceului a modificat prevederea cu cei 7 cm, scăzând maxima admisă la 3 centrimetri.

În regulament se mai menționează și despre alte restricții aplicate băieților, dar și fetelor.

Băieților, li se permite să poarte doar pantaloni lungi, de culoare închisă (neagră sau albastră), păr scurt de până la 7 centimetri (sau trei centimetri dacă ar fi să credem PROTV-ul). Părul să fie nevopsit. De asemenea, este interzisă barba și cerceii.

Fetelor nu li se permite să aibă ținute provocatoare și accesorii în exces. Ținutele trebuie să fie de culoare închisă, fusta până la genunchi, pantaloni cu talie normală, păr și unghii vopsite în culori care nu sunt extravagante, să nu se macheze strident, dar și să nu poarte cercei în nară, buză sau un număr mare de astfel de piese în urechi.

Sunt interzise și tatuajele în zone vizibile, potrivit aceluiași document venit pe adresa #diez.

Documentul este în continuare atașat:

vale

(video) Se întâmplă în Moldova, anul 2019: Un liceu își pedepsește elevii pentru că au părul prea lung

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente