‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleStanislav Demeanciuc: Grupul EuroChem a importat anul trecut peste 100 de mii de tone...

Stanislav Demeanciuc: Grupul EuroChem a importat anul trecut peste 100 de mii de tone de îngrășăminte

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Grupul EuroChem și-a dublat volumul de produse importate în Republica Moldova, despre aceasta a comunicat Stanislav Demeanciuc, directorul general al companiei „Agrocenter EuroChem” SRL, într-un interviu acordat pentru Agrobiznes.

Totodată, acesta a punctat cele mai importante realizări ale companiei menționând printre altele despre activitățile pe care urmează să le desfășoare pe parcursul anului 2019.

„Reprezentăm Grupul de Companii EuroChem, care numără circa 25 de mii de angajați în întreaga lume. Produsele noastre sunt cunoscute și apreciate de producători de mai bine de 10 ani. Astfel că, în anul 2017, odată cu deschiderea reprezentanței aici în Republica Moldova am început promovarea produselor noi, dar și a celor deja cunoscute. Țin să remarc că, pe parcursul acestor 2 ani de activitate am reușit să creștem importul de produse de două ori”, a comunicat Stanislav Demeanciuc.

Astfel, conform estimărilor efectuate în cadrul companiei, în anul 2018 s-au importat peste 100 de mii de tone de îngrășăminte, iar compania deține o cotă de 48% din piața locală.

„Aceste circa 100 de mii de tone reprezintă cantitatea dublă a ceea ce am importat în anul 2016. Și noi ne mândrim cu aceste rezultate, care vorbesc despre încrederea pe care am obținut-o din partea clienților și partenerilor noștri. Pe lângă comercializarea produselor, organizăm seminare de informare în cadrul cărora prezentăm care sunt cele mai eficiente metode de administrare a îngrășămintelor. Iar rezultatele obținute în cele 6 loturi demonstrative organizate de compania noastră vin să confirme eficiența administrării îngrășămintelor”.

Pentru anul 2019, compania își propune să păstreze volumul vânzărilor pentru îngrășămintele minerale și să se focuseze pe îngrășămintele speciale: lichide și foliare. Dar și să continue dialogul cu fermierii pentru a identifica problemele cu care se confruntă aceștia, pentru a propune cele mai eficiente soluții.

„Din punctul de vedere al promovării propriilor produse, considerăm că un instrument important este organizarea loturilor demonstrative. Prin intermediul acestora intenționăm să constatăm dozele optime de administrare, normele, termenii, precum și schemele complete de nutriție în condițiile Republicii Moldova. Scopul principal nu este să copiem cele mai bune rezultate ale colegilor noștri din alte țări, ci să  aplicăm și să adaptăm condițiilor de la noi din țară”.

Rezultatele obținute în anul precedent motivează să continue activitatea și să stabilească noi priorități.

„Ne propunem să organizăm minim 10 seminare în teritoriu. Totodată, vom continua discuțiile în vederea stabilirii unor contracte de colaborare cu companiile de tehnică agricolă, dar și cu alte asociații pentru a extinde lista partenerilor. În context, vom organiza pentru clienții noștri două vizite de studiu, în Krasnodar și Spania”.

Stanislav Demeanciuc a menționat că, Grupul EuroChem consideră Republica Moldova drept o țară de perspectivă, unde vânzările pot crește substanțial. Recent, compania a elaborat produse noi cum ar fi îngrășăminte solubile în apă, foliare și monoproduse ce conțin două sau trei elemente, cum ar fi sulfat de potasiu, magneziu, nitrat de calciu. Utilizarea îngrășămintelor lichide permit automatizarea agriculturii, iar avantajul principal este că acestea pot fi utilizate în perioadele secetoase.

‹ adv ›

Compania Agrocenter EuroChem face parte din Grupul de Companii EuroChem, unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte din lume. Grupul EuroChem livrează produsele sale în Moldova de mulți ani, însă a intrat independent pe piața locală la începutul anului 2017.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›