Alegeri parlamentare: Cetățenii sunt îndemnați să verifice valabilitatea actelor de identitate

Agenţia Servicii Publice îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot să verifice valabilitatea actelor de identitate pe care le dețin în contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie.

Alegătorii sunt rugați să întreprindă acțiuni de a le preschimba până la data desfășurării scrutinului electoral, în cazul în care acestea nu sunt valabile.

Agenția Servicii Publice a precizat că întreprinde toate măsurile necesare pentru a simplifica procesele operaționale de eliberare a documentelor și prestarea calitativă a serviciilor.

Pentru eliberarea actelor de identitate, solicitanții se pot adresa la orice subdiviziune teritorială a ASP, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau reședință.

Iar, pentru cei care vor solicita primul buletin de identitate, acesta se eliberează în mod gratuit.

Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) la data de 10 decembrie 2018 era de 3 265 997.

Femeile reprezintau 52,66% (1 719 911 persoane), iar bărbații 47,34% (1 546 086 persoane).

Din numărul total, doar 2 824 874 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II, restul fiind persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.