Călin Vieru a fost înregistrat în cursa electorală. Va candida pe circumscripția 33 cu Constantin Țuțu, Andrei Nastas și Andrei Năstase

Candidatul independent Călin Vieru s-a înscris în cursa electorală în Circumscripția 33, Chișinău. CEC l-a înregistrat pe circumscripția uninominală 33 și va reprezintă locuitorii din Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni.

Foto: Călin Vieru

Comisia Electorală Centrală a stabilit că Vieru Călin va ocupa poziția cu numărul 5 pe buletinele de vot.

”Mi-am depus candidatura în speranța că cetățenii sunt conștienți cât de important este să fii reprezentat de un deputat care este condiționat în primul rând de interesele alegătorilor, nu de ale vreunui partid politic.

Îmi doresc să fiu vocea tuturor cetățenilor din Circumscripția 33 care vorbesc și gândesc românește, așa cum am învățat de copil de la tatăl meu, Grigore Vieru, și care au încrederea să spună cu convingere că locul nostru ca popor este în Uniunea Europeană, alături de frații noștri români”, a declarat dânsul, se arată în comunicat.

De asemenea, și-a propus conturarea unui plan concret al Reunirii cu România și integrarea Moldovei în spațiul euroatlantic, abrogarea imunității parlamentarilor în fața legii, dezolirgarhizarea și lupta împotriva corupției, introducerea votului electronic pentru cetățenii din afara granițelor Republicii Moldova, încurajarea prin măsuri concrete instituționale a industriilor sustenabile, mai ales a agriculturii ecologice, industriei software și a turismului receptor.

Călin Vieru s-a născut în anul 1965 și este fiul cel mic al marelui poet Grigore Vieru.

UNIMEDIA menționează că pe circumscripția nr. 33, potrivit datelor CEC, deocamdată au fost înregistrați Constantin Țuțu (PDM), Andrei Năstase (Blocul ACUM), Andrei Năstas (Independent).


Pub