CEC a respins constestația lui Terguță prin care a cerut eliminarea lui Plahotniuc din cursa electorală

Comisia Electorală Centrală a repsins contestația depusă de Ion Terguță, candiat în circumscripția nr.17 Nisporeni. În contestație Terguță scrie despre o serie de încălcări care s-ar fi efectuat la adunarea semntăruilor în susținerea lui Vlad Plahotniuc, candidat pe aceeași circumscripție.

Foto: UNIMEDIA

Raportorul hotărârii CEC, Iurie Ciocan a spus că depunerea contestației a fost făcută prea târziu, dar i-a propus lui Ion Terguță să se adreseze în instanța de judecată, unde cauza poate fi examinată. Ciocan a mai specificat că nici nu a intrat în esența contestației, pentru că a fost depusă mai târziu de termenii legali.

Astfel, membrii CEC au respins unanim contestația ca fiind tardivă.

Ion Terguță a motivat depunerea târzie a contestației prin faptul că nu a fost „martorul încălcărilor atunci când s-au produs. Le-am văzut într-un video, a fost un noroc că am dat de el și imedat am depus contestația”.

Terguță a spus că prin această contestație a solicitat ca CEC să se expună dacă procedura legală a fost respectată de către membrii Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Nisporeni care, potrivit lui, „ar fi trebuit să vadă aceste încălcări”.

Terguță susține că într-un un video de la Forumul PDM Nisporeni din 27 decembrie 2018, se observă că, „completarea listelor de subscripție nu a fost efectuată în prezența membrilor grupului de inițativă”. Grupul din inițiativă al lui Vlad Plahotniuc, înregistrat la CECE, a fost format din șase bărbați, în timp ce în video se observă faptul că semnăturile sunt colectate de către femei, declarase Terguță.

Recent, Ion Terguță a cerut și demisia președintei CECE Nisporeni, acuzând-o că ar fi permis fotografierea listelor de semnături colectate de dânsul și distribuirea lor la unii primari din localitate.


Pub