Localități și trasee afectate de polei
Social 25 ianuarie 2019, 15:30 | 1633

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, toate școlile și grădinițele sunt astăzi închise. Pe unele porțiuni de drum a fost restricționat accesul autocamioanelor. Multe ambulanțe nu au ajuns la destinație, deoarece au rămas blocate în nămeți. În unele cazuri a fost cerută intervenția soldaților. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 111 accidente rutiere. Șapte persoane sunt rănite.

Cele mai afectate de polei și chiciură sunt localitățile din Hâncești, Căușeni, Comrat, Cahul, Cantemir, Anenii Noi și Ștefan Vodă. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, pe unele trasee se circulă cu dificultate, iar pe câteva porțiuni de drum a fost sistată temporar deplasarea autovehiculelor de mare tonaj. În raionul Căușeni, salvatorii au deblocat 13 unități de tehnică, dintre care un microbuz de pe linia Tiraspol- Etulia. Cei 20 de pasageri au fost cazați la azilul de bătrâni din satul Taraclia. Totodată, trei ambulanțe din raionul Cahul și una din orașul Căușeni nu au ajuns la destinație, fiind blocate în nămeți.

Postul vamal de tip debarcader ”Molovata” și-a întrerupt temporar activitatea din cauza podurilor de gheață, formate peste râul Nistru. Celelalte puncte de trecere a frontierei activează în regim normal. Potrivit Administrației de Stat a drumurilor, în ultimele două zile au fost împrăștiate patru mii 352 de tone de material antiderapant, fiind implicate 460 de unități de tehnică și peste o mie de muncitori. La deblocarea unităților de transport au fost scoși polițiștii și soldații. Potrivit furnizorilor de energie electrică nu sunt înregistrate deconectări, iar toate instituțiile medicale activează în regim normal. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie