15:24:18 23.04.2024
Stiri

FOTO // Cazul femeii care a născut, deşi se află în comă de 26 ani: Unul dintre asistenţi, arestat. Cum l-au prins anchetatorii

Știri 25.01.2019 09:19 Vizualizări1157 Autor: Ziarul National


FOTO // Cazul femeii care a născut, deşi se află în comă de 26 ani: Unul dintre asistenţi, arestat. Cum l-au prins anchetatorii

Un asistent medical de la clinica Hacienda HealthCare, unde a născut o femeie aflată în comă, a fost arestat. Poliţiştii l-au găsit cu ajutorul probelor ADN, scrie The Huffington Post, citat de mediafax.ro.

Autorităţile au anunţat miercuri că au arestat un asistent medical care lucra la aceeaşi clinică unde a născut femeia aflată în comă. Acesta este suspectat de viol şi de faptul că a lăsat-o gravidă pe pacientă.

Nathan Sutherland, în vârstă de 36 de ani, este asistent medical autorizat, înregistrat la clinica Hacienda HealthCare din Phoenix. Sutherland a fost acuzat de agresiune sexuală, dar şi de abuz asupra unui adult vulnerabil.

Poliţia din Phoenix declară că suspectul a fost găsit cu ajutorul probelor ADN. Totuşi, nu este clar dacă Sutherland a fost angajat de clinică sau dacă avea un contract temporar. Acesta lucra la clinică din anul 2011, spune sergentul Tommy Thompson.

„Acesta a fost asistentul medical alocat pacientei, cel putin o parte din timp”, adaugă Thompson.

Ştirile despre arestarea suspectului vin la scurt timp după ce un medic şi-a dat demisia, iar altul a fost supendat în urma dezvăluirii cazului. Pacienta, în vârstă de 29 de ani, este nativ americană şi se află în comă de la vârsta de trei ani. Aceasta a născut un băieţel sănătos în Decembrie.

Cei doi medici s-au retras de la clinică după ce directorul centrului medical, Bill Timmons, şi-a dat demisia pe la începutul lunii ianuarie, la scurt timp după ce cazul de agresiune sexuală a fost relatat de presă.

Familia victimei spune că deşi se află în comă, aceasta îşi recunoaşte familia şi răspunde într-un mod limitat. Femeia se află în această stare din cauza unui incident de înec din copilărie.

„Îi place să i se citească şi să fie înconjurată de familie”, declară avocatul familiei, John Micheaels, pentru postul local de ştiri AZ Central.

Centrul medical descrie femeia ca fiind într-o stare de „inconştienţă”, aceasta având nevoie de „un nivel ridicat de îngrijire”.

„Vom continua să cooperăm cu departamentul de poliţie din Phoenix şi orice alte agenţii de investigaţie, pentru a afla toate detaliile ale acestui caz fără precedent”, scrie clinica într-o declaraţie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md