12:39:39 19.04.2024
Stiri

VAMPIRI energetici // Tipologii de care trebuie să te ferești

Știri 25.01.2019 16:40 Vizualizări3063 Autor: Ziarul National
VAMPIRI energetici // Tipologii de care trebuie să te ferești Sursa: sfatulparintilor.ro


Vampiri energetici sunt peste tot. Uneori sunt deghizați chiar în prieteni. Ce fac, de obicei, niște vampiri energetici? Ceea ce le spune și numele, își lasă victimele fără energie.

Iată câteva tipologii de persoane de care ar fi bine să te ferești și care sunt modalitățile ca să te protejezi de ele.

Vampirul neputinței

Acest vampir social suge energia celor din jur spunându-le că nu vor reuși niciodată. Dacă întâlnește un om care și-a propus să realizeze ceva, face tot posibilul pentru a-l seca de energie. Îi repetă la nesfârșit că nu va reuși niciodată, că este prea greu, că este imposibil sau că este nerealist.

Va încerca să-l convingă pe toate căile că trăiește cu capul în nori, că nu este racordat la realitate. Asemenea vampirilor clasici, acesta încearcă să-și convingă victima să devină una asemenea lui, adică o persoană lipsită de energie și de încredere în forțele proprii. Vedem așadar cât de rafinat acționează acest vampir. Îl recunoaștem rapid, întrucât nu a realizat mai nimic niciodată și ca urmare nu permite celor din jurul lor să realizeze ceva - fie că este vorba de viața personală, fie de cea profesională.

Vampirul invidiei

Acest vampir îi atacă pe acei oameni care au deja realizări. El spune fie că au reușit pe căi necinstite, fie că au avut un noroc care nu va ține mult. Acești vampiri invidiază oamenii care au un business, mic sau mare, îi invidiază pe cei care au acumulat ceva material, ajungând până la invidii mai rafinate cum ar fi familiile fericite sau care au copii reușiți. Asemenea vampirilor neputinței, nici ei nu reușesc să realizeze nimic bun în viață, din simplul motiv că aceste gânduri negative nu vor atrage nimic bun pentru ei.

Cu cât vor gândi mai murdar, cu atât viața lor va fi mai murdară. Primești ceea ce oferi! Ei vor oferi doar invidie și gelozie, vor fi permanent nefericiți, având unicul scop de a-și ataca semenii și prietenii care au succes și sunt fericiți. Ei încearcă să intre în viața acestora, să distrugă tot ce este bun, iar dacă nu reușesc, încearcă să facă acest lucru în cercul lor social. Izolat, aceștia au și reușite, lucru care-i motivează să-și continue demersul absurd.

Vampirul greșelii

Acest vampir stă la pândă zile, luni, săptămâni în șir, vânând greșeli. Pe acest vampir îl vom întâlni la tot pasul: la serviciu, în familii, în diferite cercuri sociale. Îl vei recunoaște ușor, întrucât vei observa că este fericit când găsește victime care au făcut greșeli. Atunci acționează cu brutalitate, având în același timp o licărire ciudată în priviri, bucuros că în sfârșit ai greșit. Ei extrapolează greșeala, reducând sensul vieții persoanei în cauză la greșeala respectivă.

Scopul acestui vampir este de a distruge încrederea în sine a persoanei și de a arăta celor din jur acest caz. La fel ca și ceilalți vampiri, încearcă să câștige adepți din rândul victimelor. De obicei, pe acești vampiri îi vei recunoaște ușor pentru că nu încearcă să facă nimic deosebit cu viața lor. Teama de a greși este atât de mare pentru ei, încât vor accepta să facă numai acele lucruri care presupun un grad de risc foarte scăzut. Uneori, acești vampiri merg până acolo, încât creează mediul în care victimele pot greși sau, altfel spus, întind capcane.

Vampirul conflictelor

În acest caz, avem de-a face cu un vampir rafinat. În forma lui cea mai simplă, el intră în conflict cu diferiți oameni, secătuindu-i de energie. Forma periculoasă a acestor vampiri sociali este devastatoare când generează conflicte între oameni. El dezvoltă strategii prin care reușește să pună două persoane sau două grupuri în conflict.

Merge cumva și după principiul „dezbină și stăpânește”. Uneori, după ce a provocat conflictul, joacă rolul salvatorului încercând să medieze conflictul între cele două părți, când de fapt scopul lui real este să se asigure că acel conflict va continua până la final. Uneori generând un conflict, urmăresc atingerea unui scop mai egoist pentru ei (acumulare materială, avansare în carieră).

Vampirul binelui

Această specie de vampiri este destul de greu de identificat. Ei joacă rolul salvatorilor de obicei și se deosebesc cu greu de salvatorii autentici. Acești vampiri simulează că doresc binele semenilor sau al societății când de fapt această atitudine o folosesc doar pentru a deschide uși. Aceștia sunt un fel de diavoli care umblă cu icoane în mână. Ei nu au o inimă cu adevărat curată, căutând victime inocente, cu ajutorul cărora să-și pună planul în aplicare.

Când întâlnești un asemenea „salvator”, încearcă să gândești mai mult în perspectivă, să vezi care sunt consecințele acțiunilor propuse peste un an sau mai mult, cere detalii și cercetează aspecte în aparență neimportante. În plus, poți verifica informațiile prezentate de aceștia pentru a te asigura dacă ai de-a face cu un salvator autentic sau cu un vampir deghizat.

Vampirul aroganței

Această specie de vampiri sociali se consideră atoateștiutoare. Ei minimizează orice efort, se consideră superiori și au un sentiment plăcut când cei din jurul lor se simt triști, neplăcuți sau neputincioși. Vampirul aroganței pretinde că are toate răspunsurile din lume, singurele opinii valabile fiind ale lui. El este centrul universului! Îi lipsește măsura, respectul și bunul simț. Seacă de energie pe cei din jurul lui prin atitudinea sa, prin minimizarea oricărui efort depus de cei din jur, nimic nu le este pe plac. În esență, acest vampir își ascunde slăbiciunile și neputința.

Vampirul victimizării

Aceasta este o specie de vampiri rafinați. Ei caută atenție permanent și se victimizează. Vor să se înconjoare de salvatori, însă nu vor permite nimănui să-i salveze cu adevărat pentru că rolul de victimă este unul pe care-l vor juca toată viața. Acești vampiri acuză societatea, acuză colegii sau partenerii de viață de situația în care se află. Ei strâng continuu dovezi că sunt victime. Își sug de energie potențialii salvatori, scopul lor fiind acela de a strânge adepți.

Cerșesc o fericire și o atenție care nu folosesc la nimic, nici pentru ei nici pentru alții, doar seacă de energie victimele. Acești vampiri sociali sunt deosebit de periculoși, întrucât apelează la ce este mai bun în oameni și anume dorința acestora de a ajuta.

Identifică în mod corect vampirul cu care ai de-a face. Nu reacționa imediat. Încearcă o retragere elegantă (de preferat să te retragi cu mult înainte de a te prinde în jocul lor). Dacă ești totuși prins în jocul acestor vampiri sociali este inutil să încerci să te lupți cu ei. Trebuie numai să duci o luptă cu tine însuți pentru a-ți păstra cumpătul, valorile și direcțiile de acțiune stabilite inițial și să ieși din joc pe cât posibil de repede.

Modalități să te protejezi de vampiri energetici

În societatea modernă, vampirii energetici se întâlnesc la tot pasul, însă poate că nu știi cum să procedezi astfel încât să te aperi de ei. Data viitoare când te întâlnești cu unul dintre acești oameni care fură energie de la alții, iată cum te poți proteja pentru a fi sigur că vei rămâne la un nivel înalt energetic:

Menține o energie pozitivă, încearcă să-i ridici nivelul energetic al vampirului

Nu toți vampirii fură energia în mod conștient; poate că doar au nevoie de puțin ajutor pentru a fi readuși pe drumul cel bun. Iată ce spune Dr. Judith Orloff, în cartea „Libertatea emoțională: eliberează-te de energiile negative și transformă-ți viața”.

„Unii (vampiri energetici) sunt enervanți și dezagreabili; alții sunt prietenoși și încântători. Spre exemplu, te afli la o petrecere și vorbești cu o persoană drăguță, însă brusc te simți amețit ori slăbit. Sau ce spui de colegul de la birou care te lasă fără energie povestindu-ți cum s-a despărțit, pentru a zecea oară de iubita sa? În cele din urmă el se simte bine, însă tu ești sleit. Concluzia este că la nivel de energie subtilă acești oameni pur și simplu îți storc și ultima picătură de energie”.

Așadar, când te confrunți cu aceste tipuri de vampiri, numiți „bietul de mine” poți schimba cu ușurință subiectul ori să le oferi câteva afirmații pozitive legate de relația lor. De obicei, ei nu au intenții ascunse, doar au nevoie de puțin ajutor pentru a se pune pe picioare și a-și ridica propriul nivel energetic. Din când în când oricine are nevoie de ajutor așa că nu renunța, automat, la cei cu o vibrație negativă. Poate că au avut o zi grea și au nevoie să stea de vorbă cu cineva. Atât timp cât ai acces ușor la propria pozitivitate, energia acestei persoane nu ar trebui să te afecteze din punct de vedere fizic.

Spune câteva afirmații pozitive când te afli în prezența unei „lipitori” energetice

Uneori, când intri într-o sală plină cu oameni, aproape imediat te simți învăluit de negativitatea care există în încăpere. Poate fi sufocantă compania atâtor oameni cu un nivel vibrațional scăzut așa că amintește-ți de câteva dintre citatele pozitive preferate pentru a te echilibra din punct de vedere energetic. Îți poți imagina că ești înconjurat de o lumină albă venită de la Dumnezeu ori că te afli într-o bulă de energie pozitivă pentru a nu fi secat de negativitatea celorlalți.

Depărtează-te de persoana respectivă

Dacă vampirul energetic continuă cu manevrele sale manipulative fără să lase nicio secundă impresia că dorește să-și asume responsabilitatea pentru propria energie, ia în calcul să scapi de persoana aceasta. Chiar dacă este un prieten apropiat ori un membru al familiei, nu poți avea o relație sănătoasă cu cineva care refuză să preia controlul propriei vieți ori măcar să facă un efort pentru a deveni o persoană mai pozitivă, independentă.

Nu te simți vinovat pentru că dorești să renunți la această relație nesănătoasă; uneori nu ai nicio altă opțiune așa că nu poți să cari la nesfârșit această povară pe umerii tăi. Dacă îi permiți în continuare să se comporte precum o victimă, nu-i faci niciun bine, însă prin ruperea relației poți forța persoana în cauză să găsească forță de a-și crește nivelul energetic.

Meditează zilnic, chiar și numai 10-15 minute

Una dintre cele mai bune căi de protecție împotriva manipulatorilor emoționali este să stabilești o legătură puternică interioară cu Sursa Divină. În acest fel, vei avea o toleranță mai mare când te confrunți cu o varietate de energii fără ca tu să fii afectat.

Pe măsură ce meditezi și devii din ce în ce mai puternic din punct de vedere spiritual vei observa că nu vei mai fi atât de afectat de comportamentul celorlalți.

Zâmbește-le

Zâmbetul are o vibrație înaltă iar atunci când îi zâmbești unei persoane aceasta va fi influențată de energia ta pozitivă. Gândește-te cum te simți atunci când un străin îți zâmbește pe stradă, aproape imediat te simți cuprins de fericire, nu-i așa? Exact așa se vor simți și ceilalți când le zâmbești, îi vei face și pe ceilalți fericiți, iar acest lucru îi va ridica din punct de vedere energetic.

Sursa: sfatulparintilor.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md