05:47:47 20.04.2024
Stiri

Apelul candidatului Gheorghe Răileanu din circumscripția nr. 40 Cimișlia către alegători: „Voi face front comun cu cei care NU tolerează hoții și corupția”

Partide/Comunicate 25.01.2019 16:57 Vizualizări1634 Autor: Ziarul National
Apelul candidatului Gheorghe Răileanu din circumscripția nr. 40 Cimișlia către alegători: „Voi face front comun cu cei care NU tolerează hoții și corupția”


Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, care candidează independent în circumscripția uninominală nr. 40 la alegerile din 24 februarie, a făcut public un apel adresat cetățenilor prin care își anunță prioritățile în calitate de ales al poporului.

Gheorghe Răileanu povestește despre activitatea sa și afirmă că nu a admis corupție la Primăria Cimișlia.

„Voi face front comun cu cei ce nu tolerează hoții, corupția, cu cei ce împărtășesc valorile europene pentru însănătoșirea spațiului public, pentru recăpătarea încrederii și respectului din partea partenerilor de dezvoltare. Voi continua să pledez pentru dezvoltarea relațiilor speciale cu România și pentru reântregirea Tării”, promite Gheorghe Răileanu.

Vedeți mai jos întregul apel al candidatului Gheorghe Răileanu adresat cetățenilor:

„Dragi concetăţeni!

Am decis încă o dată să mă expun judecăţii publice, încadrându-mă astfel în actuala cursă electorală. Sunt de profesie medic și mă consider o persoană destul de sensibilă pentru a înțelege și a mă pătrunde de aspiraţiile şi nevoile oamenilor.

Activitatea mea, inclusiv cea în funcția de primar, m-a convins că autoritățile administraţiei publice centrale frânează dezvoltarea țării noastre, că instituțiile statului sunt surde la nevoile oamenilor, ineficiente, birocratizate excesiv, afectate de corupție, că s-a mers pe cea mai proastă cale de tranziție și dezvoltare din toate căile posibile. Republica Moldova este un stat firav, bolnav, slab, ușor de acaparat, nu are încă premise, dar şi instituții capabile să asigure echilibrul și independența ramurilor puterii, este amenințat de recidiva spre totalitarism.

Am activat ca medic, am făcut și o facultate de economie, am întemeiat și am condus o afacere de succes, muncesc de mai mulți ani în administrația publică. Mi-am călit caracterul, m-am învățat să rezist, să nu fiu supărăcios, să înțeleg că nimeni nu-mi este dător, să nu cedez atunci când știu la sigur că am dreptate. M-am convins că se poate reuși și trece peste greutăți doar depășind frica. Dar și prin muncă cu dăruire de sine. Am muncit mult pentru sarcini cotidiene, dar am investit și mai multă muncă în proiecte care vor da rezultate în viitor. Am reușit să modernizez primăria, să formez o echipă dominată de tineri, care deja sunt experți în domeniile de responsabilitate și se consacră intereselor publice.

N-am admis corupție în primărie și în instituțiile subordonate. În activitatea mea, legea și interesele cetățenilor au fost și sunt pe primul loc, mai presus de toate.

Pe parcursul anilor, am acumulat cunoștințe și experiență, necesare pentru a servi cauza națională. Consider că aș putea contribui la scoaterea țării din tranziția interminabilă şi la aducerea ei în rândurile țărilor moderne.

Convingerea mea e că trebuie s-o începem de jos, de la sat, de la oraş, de la consolidarea în acest sens a eforturilor. Nu poate prospera cu adevărat o localitate ori o regiune a țării, dacă nu se crează premise să meargă toate localitățile înainte.

Pe lângă eforturile pe care intenționez să le depun la nivel național, voi acorda o atenție sporită dezvoltarii localităților din bazinul râului Cogâlnic, o zonă defavorizată, afectată de schimbări climatice, cu cea mai pronunțată migrație la munca peste hotare, o zonă cu cetățeni grav discriminați în comparație cu cetățenii din UTA Găgăuză, favorizați acum şi politic, și economic.

Vârsta, instruirea și experiența de viață îmi permit să fiu optimist, să am concepții și păreri proprii, să conving și pe alții, să dau sfaturi și să-mi asum responsabilități.

Am avut grijă să nu-mi pătez numele și onoarea cu fapte nedemne, sunt implicat activ în viața publică.

Am fost recent înregistrat în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 și am decis să-mi încep campania electorală în ziua de 25 ianuarie, stabilită de lege.

Suntem martori la faptul cum este sfidat azi Codul electoral, cum sunt ignorate principiile democratice, în primul rând de către partidul de guvernământ și de către guvernarea care intimidează electoratul.

Toată perioada preelectorală au făcut abuz de mijloacele mass-media, au utilizat instituțiile și resursele statului pentru promovarea candidaților săi, au dat cadouri pentru coruperea alegătorilor, au împânzit țara cuplacate pe care sunt afișați candidații sub pretextul promovării referendumului, au organizat tot felul de acţiuni, întâlniri electorale.

Noi cu toţii, cred, cunoaștem bine aceste încălcări. Partidul de guvernământ a dat tonul alegerilor în cel mai fățarnic mod, pilda fiindu-i urmată de către partenerii săi nedeclarați PSRM și Partidul Șor. Ei ne cheamă iar pe baricade. Febra aceasta a puterii poate însemna doar un lucru: actuala guvernare vrea să se mențină, să se perpetueze cu oirice preț, promiţând acum totul. Vrea să persiste chiar și cu prețul colapsului economic și haosului care poate urma după alegeri. S-au mărit, chipurile, salariile, se promite mărirea pensiilor, îndemnizaţiilor…

În acelaşi timp, bugetele anuale ale comunităţilor locale sunt aprobate cu nişte venituri care sunt suficiente doar pentru plățile salariale din primul semestru al acestui an…

Oare aceasta nu este încă o dovadă a lipsei de respect față de lege și de cetățenii țării? Oare nu aceasta este o expresie a cauzei crizei interminabile prin care trecem?

Şi, în această ordine de idei, oare nu suntem capabili să ne unim eforturile și dăm jos clică actuala de la guvernare?

Mă întreabă acum cetățenii: dacă voi fi ales, cum aș putea contribui la dezvoltarea regiunii?

Voi face front comun cu cei ce nu tolerează hoții, corupția, cu cei ce împărtășesc valorile europene pentru însănătoșirea spațiului public,pentru recăpătarea încrederii și respectului din partea partenerilor de dezvoltare. Voi continua să pledez pentru dezvoltarea relațiilor speciale cu România și pentru reântregirea Tării.

Pe lângă promovarea proiectelor destinate dezvoltării, voi continua promovarea colaborării descentralizate a autorităților publice locale la direct cu partenerii de dezvoltare de peste hotare. Voi insista asupra modificării principiale a raportului dintre mărimea bugetelor autorităților centrale şi cele ale comunităţilor locale, voi contribui prin luptă la sporirea veniturilor proprii ale localităților noastre, la descentralizarea financiară reală.

Banii pe care-i merită din plin populaţia din teritoriu, trebuie să rămână în teritoriu!

Programul meu electoral va fi prezentat atenţiei Dumneavoastră, ulterior, în detalii.

Apelez către toți acei ce mă cunosc și îmi apreciază prestația, toţi cei din localitățile Circumscripției electorale Cimișlia nr. 40. Dar și către cei ce se află în oricare alt loc din Moldova, către cei de peste hotare: ajutaţi-mă în comunicarea mesajului meu alegătorilor mei.

Gheorghe Răileanu,
candidat pentru funcția de deputat în Parlamenul Republicii Moldova”

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md