(foto) Balene plutitoare sau un dinozaur în gara de trenuri. Cum arată Capitala în viziunea artistului grafic Vasile Turtureanu

collage

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi dacă balene supradimensionale ar levita deasupra Chișinăului sau dacă zeci de cerbi ar traversa în lung și-n lat Valea Morilor? Imaginația lui Vasile Turtureanu poate reproduce asemenea situații, iar pentru că acest tânăr talentat cunoaște și un pic de design grafic, imaginația lui se materializează în imagini desprinse din filme science-fiction.

 

Cel mai bizar cont de Instagram dedicat Chișinăului

Vasile Turtureanu este un tânăr pasionat de design grafic. Cu toate că a finalizat facultatea de turism, hobby-ul său i-a devenit și o sursă de venit. Acum tânărul activează într-o companie în calitate de designer grafic. Între timp, pentru că este genul de persoană care se dezvoltă continuu, a hotărât să creeze o pagină de Instagram, bizarre_sh, unde periodic publică fotografii cu un altfel de Chișinău.

https://www.instagram.com/p/BsjQafEFXsF/

https://www.instagram.com/p/BsnX_4Dlhls/

https://www.instagram.com/p/Bs9AedyFwhI/

„Personal, nu sunt genul care să-și umple rețelele de socializare cu selfie-uri sau fotografii cu ceea ce mănânca la cină, însă, recunosc, n-am putut sta nici eu departe de Instagram. Așa că, o dată ce mi-am făcut unul, am zis să fie ceva diferit, însă nu știam încă ce voi posta. Apoi am zis să promovez Chișinăul. Eram sigur că pozele obișnuite, făcute de mine, cu telefonul nu o să strângă nici trei like-uri și m-am folosit de hobby-ul meu, designul grafic și cu un pic de imaginație am transformat fotografiile în ceea ce pun astăzi pe Instagram”.

https://www.instagram.com/p/BsXuSyiF7_L/

https://www.instagram.com/p/BsQRy55FAdX/

https://www.instagram.com/p/BsNLV3qFaec/

https://www.instagram.com/p/BsINHKRlMws/

https://www.instagram.com/p/Brh-RysFVl0/

Cum funcționează procesul de abstractizare

Prima fotografia a apărut pe contul de Instagram în luna septembrie a anului trecut. Autorul spune că ceea ce face e doar un hobby, un moment de relaxare și un mod de a-și exprima imaginația. Iar inspirația pe care o manifestă în fiecare imagine e Chișinăul cu toate fațetele lui. „Dacă văd o fotografie care îmi place, sau fac eu una mai interesantă, imediat îmi vine în minte o tranformare mai abstractă a realității.”

https://www.instagram.com/p/BrNimmDlYeu/

https://www.instagram.com/p/Bq_7uvqlCHp/

https://www.instagram.com/p/Bqx4K0tl9go/

Chișinăuienii contribuie indirect la crearea imaginilor bizare

Scopul lui Vasile este să îndemne chișinăuienii și oaspeții capitalei să nu le fie frică să dea frâu liber imaginației și să vadă locurile obișnuite altfel. Pentru că în cele din urmă, fiecare poate contribui la dezvolatrea acestui cont. „Dacă e să răspund în sensul direct, nu mă ajută nimeni, indirect însă mă ajută cei care fotografiază zilnic orașul nostru, iar eu, eventual transform fotografiile făcute de ei”.

https://www.instagram.com/p/BqksmoqlQre/

https://www.instagram.com/p/BqCQmPYFrxK/

https://www.instagram.com/p/BqHmAfqFXMa/

https://www.instagram.com/p/Bp9xxxaFEEb/

În urma apariției contului bizarre_sh, Vasile a primit doar feedback pozitiv, susținere și motivație să continuie. Tânărul spune că designul grafic și moderarea celei mai bizare pagini de Instagram dedicate orașului Chișinău îl fac să se deconecteze de la rutină și să avanseze în ceea ce îi place să facă.
https://www.instagram.com/p/Bph8L4rFwxH/

https://www.instagram.com/p/BouVUW4gCH3/

https://www.instagram.com/p/BoQ3YBHA72v/

https://www.instagram.com/p/BoXV0pngcgj/

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente