/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Moldova, transformată în patinoar. Au fost înregistrate peste 100 de accidente rutiere, soldate cu șapte persoane traumatizate

missing
25 ianuarie 2019, ora 18:19

După intemperiile de aseară, din cauza ghețușului, în țară s-au produs peste 100 de accidente rutiere, care s-au soldat cu șapte răniți. imagini: 1548420378 Ca să evite și alte situații periculoase, autoritățile au decis să nu permită, temporar, deplasarea TIR-urilor pe mai multe trasee. Astfel, între Căușeni și Ștefan Vodă, mai multe camioane au rămas blocate. Doar la intrarea în Anenii Noi au staționat în jur de 40 de camioane. Altele au derapat și au avut nevoie de ajutorul salvatorilor.

Tot din cauza poleiului, pe traseul care duce spre Comrat un camion a ajuns în șanț. Nu doar șoferii TIR-urilor au avut bătăi de cap. Pompierii au fost solicitați pentru a tracta mai multe ambulanțe, trei în raionul Cahul și una la Căușeni. În unele situații, medicii nu au reușit să ajungă la destinație, așa că au oferit consultații telefonice pacienților. Blocate au rămas și câteva automobile.

Peste 800 de polițiști și 315 de echipaje au acordat ajutor celor aflați în dificultate.

Salvatorii i-au ajutat și pe muncitorii care împrăștiau material antiderapant pe drumurile din țară. În total, peste 400 de salvatori și pompieri au fost implicați în operațiuni.

„Restricționăm transportul, fie pe o bandă, fie alternativ, astfel ca drumarii să-și poată face treaba. La fel, în satul Copanca, a fost nevoie de intervenția comună a IGSU și a drumarilor pentru a permite accesul unui microbuz, care transporta pâine”.

Potrivit autorităților, sute de autospeciale și peste o mie de oameni au împrăștiat materialului antiderapant, în jur de cinci mii de tone.

Într-un alt caz, acest bărbat, rămas blocat pe o porțiune de drum, a început să patineze în plină stradă.

Și cei de la Bălți s-au bucurat, la propriu, de ghețușul format în centrul orașului. Așa că zeci de persoane au ieșit în stradă cu patinele.

Tot astăzi, postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a întrerupt temporar activitatea din cauza podurilor de gheață formate peste râul Nistru. Celelalte posturi vamale activează în regim normal. Din cauza lapoviței și a poleiului, autoritățile au dispus suspendarea orelor pentru ziua de vineri în toate școlile și grădinițele din țară.
Meteorologii au anunțat că este prelungit Codul galben de gheață instabilă pe râuri și bazine acvatice.

Reporter: Ana Sârbu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram