‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Conferința Națională a Sectorului Pomușoarelor

VIDEO. Conferința Națională a Sectorului Pomușoarelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Asociația Pomușoarele Moldovei organizează cea de-a III-a ediție a conferinței anuale a reprezentanților sectorului pomușoarelor, cu tematica: Pomușoarele Moldovei: dezvoltare prin inovație și schimb de bune practici.

Conferința se desfășoară în incinta Institutului Muncii, str. Zimbrului 10 și este organizată cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Agenda evenimentului o puteți vizualiza accesând următorul link.

La eveniment sunt invitați experți din Bosnia și Herțegovina, țara care se regăsește în lista celor mai mari producători de pomușoare din Europa, pentru a prezenta cele mai recente inovații din domeniul producerii pomușoarelor.

Participanții la conferință discută în special despre tehnologiile noi de producere a pomușoarelor, precum și despre posibilitățile de export a pomușoarelor produse în Moldova.

‹ adv ›

Notă: La moment în Republica Moldova sunt înregistrate circa 4 mii ha de plantații de pomușoare. Suprafețele ocupate de culturile bacifere sunt într-o creștere dinamică în ultimii ani. Anual, în mediu, se plantează cca 100 de hectare. În anul 2018 exportul de pomușoare a crescut cu 64% și a constituit 2800 de tone, sau cu 1000 de tone mai mult față de anul 2017. Cei mai mari consumatori de pomușoare în UE sunt Germania, Franța, Marea Britanie, Belgia.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›