image
Sursa foto: captură Jurnal TV

Drumul din fața casei lui Filip, o prioritate: E curățat de drumari, în timp ce restul străzii rămâne întroienită // VIDEO

În orașul Chișinău sunt adrese, unde drumarii vin să rânească omătul la prima oră. De pildă, pe drumul din fața casei prim-ministrului Pavel Filip, unde tractorul a venit ieri, cu noaptea în cap, să dea zăpada la o parte.

Restul porțiunii de stradă a rămas întroienită. Oamenii de rând vorbesc în șoaptă despre acest subiect. Le este mai simplu să pună mâna pe lopată, fără să aștepte serviciile municipale.

Imediat ce echipa noastră de filmare a ajuns pe acestă stradă, s-au apropiat reprezentanții serviciului de pază, care are grijă de casa premierului. Ne-au rugat să nu filmăm în niciun caz casa lui Filip, pe motiv că ar fi un obiect protejat.

Ulterior, după o discuție la telefon, aceștia ne-au dat asigurări că serviciile de deszăpezire vor interveni mai târziu. Potrivit paznicilor, drumarii nu au avut timp să facă acest lucru mai devreme, până a veni echipa noastră de filmare.

Oamenii preferă să nu abordeze subiectul. Unii nu mai așteptă ajutor și curăță drumul cu lopata de acasă.

Solicitat să dea o explicație, ofițerul de presă al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, a declarat că în acea zonă, unde are casă prim-ministrul Pavel Filip, intervenția utilajelor speciale se face la solicitare.

Pavel Filip nu a răspuns la telefon, pentru a comenta într-un fel sau altul situația. Iar consilierul principal al prim-ministrului, Stela Nistor, ne-a cerut să-i trimitem întrebările printr-o solicitare oficială.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: