image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Noile ambulanțe, prezentate cu fast în toamnă de guvernanți, au DEFECTE tehnice

Noile ambulanțe, prezentate în toamnă, cu fast, publicului din Chișinău, de către guvernanți, s-au dovedit a fi cu defecte tehnice. Sunt periculoase chiar, afirmă lucrătorii medicali, care sunt nevoiți să lucreze în aceste mașini.

De cealaltă parte, reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească spun că nu știu nimic despre defecțiuni. Pentru ambulanțele aduse din Turcia s-au cheltuit 55 de milioane de lei.

Galina Marin, medic la urgență, ne-a povestit că cel puțin două dintre ambulanțele noi au defecte tehnice. Spune că anunțat despre aceste probleme, dar nicio reacție.

Purtătorul de cuvânt Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, ne-a declarat că nu a a fost înregistrată vreo obiecție în acest sens.

Dacă lucrătorii anunțau din timp, responsabilul de tehnică avea să intervină, a subliniat Diana Blănaru.

Amintim că în luna noiembrie trecut au fost repartizate 36 de ambulante noi achiziționate de Guvern. Mașinile de marca Mercedes au fost asamblate în Turcia.

Guvernanții anunțau că acestea sunt dotate cu aparate medicale moderne. Înainte de a fi aduse în centrul Chișinăului, mașinile au defilat prin oraș cu semnalele sonore puse în funcțiune. Pentru procurarea ambulanțelor din bugetul de stat au fost alocate 55 de milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: