(doc) Octavian Țîcu spune că o profesoară din Ungheni, care a colectat semnături pentru el, este șantajată: N-o judecați și n-o condamnați

Angela Varzari, directoarea unui gimnaziu din Ungheni, care ar fi semnat și colecatat semnături pentru candidatul ACUM pe circumscripția nr. 16 Ungheni, Octavian Țîcu, a trimis o scrisoare către Comisia Electorală de Circumscripție în care anunță că datele cu caracter personal i-ar fi fost folosite fără voie. Despre aceasta a anunțat Țîcu pe pagina sa de Facebook, unde scrie că profesoara ar fi fost șantajată să declare cele menționate.

Foto: UNIMEDIA

„Doamna Angela Varzari este profesoară de matematică, membru activ al Partidului PAS și a făcut parte din grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea candidaturii mele pe Circumscripția 16 Ungheni. A venit cu fetița ei și a depus copia buletinului de identitate și a semnat în lista de susținere, a adunat circa șaizeci de semnături pentru candidatura mea în satul ei de baștină, fapt pentru care-i mulțumesc, la fel ca și restului echipei care au adunat 900 de semnături”, a scris istoricul pe Facebook.

Acesta susține că șefa Direcției educație din Ungheni, Iulia Pancu, ar fi obligat-o pe Angela Varzari să depună mărturii false.

„Apoi au venit satrapii regimului, mai exact Iulia Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni și Olga Popa, șef-adjunct al Direcției și au obligat-o să scrie o declarație pe care o vedeți în imagine. Că nu a semnat nici un document, că nu a colectat semnături, că i s-au folosit date personale fără acord și s-au semnat acte în locul ei. A cedat femeia, e clar că are multe de pierdut”, mai notează Octavian Țîcu.

Țîcu afirmă că nu cele 60 de semnături care îi vor fi anulate îl afectează, ci faptul că se răspândește „frica animalică” în oameni de către „regim”.

„Nu-mi afectează înregistrarea aceste 60 de semnături colectate de dna Varzari, aveam nevoie de 500. Dar regimul vrea cu tot dinadinsul să răspândească frica animalică, pentru viață, familie și viitor. N-o judecați și n-o condamnați pe Angela Varzari, ea n-are nicio vină. Peste noi vine un regim care are frică de frumos și vrea să ni-l omoare în fiecare din noi. Putem oare să-i rezistăm ca ființe umane”, se întreabă în finalul postării, candidatul ACUM pe circumscripția nr. 16.

Acesta a postat pe Facebook și declarația depusă de Angela Vacari la CECE.

Angela Varzari / Sursa:Facebook

Contactată de UNIMEDIA, șefa Direcției educație din Ungheni, Iulia Pancu, neagă acuzațiile aduse de Octavian Țîcu și afirmă că directoarea gimnaziului din Stolniceni, care ar fi colectat semnături pentru candidatul ACUM, este de fapt membră a Partidului Democrat.

„Nu am nici o implicare. Eu știu că doamna Angela Varzari este din PD. Ea singură nu știe cu a nimerit un grupul acela. Domnul Țîcu singur a creat o problemă, deci să și-o asume și să nu implice pe alții”, ne-a spus Iulia Pancu.


Pub