IGP s-a autosesizat şi va verifica informaţiile făcute de Pavel Postică, precum că observatorii Promo-LEX sunt intimidaţi de oamenii legii

Inspectoratul General de Poliţie a anunţat că s-a autosesizat în cazul informaţiilor făcute de șeful misiunii de observare a alegerilor din cadrul „Promo-LEX”, Pavel Postică, în cadrul unei conferințe de presă, precum că observatorii Promo-LEX sunt intimidaţi de oamenii legii în procesul de monitorizare a perioadei electorale.

Foto: UNIMEDIA

„Poliția s-a autosesizat și urmează să verifice informația. Totodată, îndemnăm în continuare cetățenii să sesizeze forțele de ordine în cazul în care le sunt lezate drepturile sau în cazul în care este încălcată ordinea publică.

În acest sens, solicităm să fie prezentate cât mai multe date în baza cărora poliția să poată investiga și acționa cât mai rapid. Faptul că se prezintă frânturi de informații, care ulterior nu sunt asumate, îngreunează verificarea lor”, se arată în comunicatul emis de oamenii legii.

UNIMEDIA amintește că astăzi, 24 ianuarie, asociația Promo-LEX a prezentat cel de-al treilea raport privind desfășurarea perioadei electorale. Astfel, cele mai grave încălcări raportate sunt intimidarea observatorilor Promo-LEX, startul prematur al campaniilor de promovare politică, utilizarea resurselor administrative și oferirea cadourilor cu tentă electorală, raportarea lacunară a cheltuielilor de către grupurile de inițiativă dar și alte situații care vizează nerespectarea de către administrația publică a unor prevederi legale.


Pub