Vladimir Voronin: „Marian Lupu s-a întors acolo de unde a ieșit. Am auzit că va fi numit la Curtea de Conturi”

Am auzit că Marian Lupu va fi numit la Curtea de Conturi. Cel puțin asta a menționat liderul Partidului Comuniștilor din Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul unei emisiuni.

Foto: UNIMEDIA

„Lui soarta i-a oferit șanse extraordinare. Mai mari șanse de carieră care i-au fost oferite lui Lupu, nu i-au fost oferite nimănui. Lui îi plac discuțiile, lui îi place odihna. De aceea, el a ajuns acolo de unde a ieșit. Încă bine că poate va fi numit la Curtea de Conturi. Așa am auzit”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”

Întrebat de ce fostul președinte al Partidului Democrat și liderul fracțiunii PD din fostul legislativ nu figurează pe lista circumscripției naționale, Vladimir Voronin a menționat că Marian Lupu singur nu și-a dorit acest lucru.

„El psihologic a cedat. Nu vrea să mai fie în vârful acestei piramide”, a conchis Vladimir Voronin.

De menționat Președintele Parlamentului a anunțat că a solicitat Comisiei economie, buget și finanțe să organizeze concurs public pentru identificarea candidaților la funcția de Președinte al Curții de Conturi.

Fostul șef al Curții de Conturi, Veaceaslav Untilă, ar putea fi viitorul director general ANRE. Cel puțin, ieri președintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a primit pe fostul liberal, unul din cei patru candidați pentru funcția de Director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), selectați în urma concursului desfășurat de Comisia economie, buget și finanțe.


Pub