Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Promo-Lex: „Reprezentanți ai poliției și…

Promo-Lex: „Reprezentanți ai poliției și ai SIS încearcă să intimideze observatorii din teritoriu”

Promo-LEX a publicat cel de-al treilea raport de monitorizare al alegerilor parlamentare. Observatorii semnalează că după lansarea primelor două rapoarte de monitorizare ale Misiunii, au avut loc acțiuni de intimidare a observatorilor din teritoriu, parvenite din partea unor organe de stat (Poliția, Serviciul de Informații și Securitate).

„După lansarea primelor două rapoarte de monitorizare ale Misiunii de Observare (MO) a alegerilor parlamentare din  24 februarie 2019, atacurile publice denigratoare la adresa misiunii și a rapoartelor sale au continuat, fiind raportate inclusiv și tentativele de intimidare în adresa observatorilor pe termen lung”, se arată în raportul nr. 3 al MO.

În acest context, Asociația Promo-LEX subliniază faptul că nu va admite ingerințe din exterior în activitatea sa și a Misiunii de Observare a alegerilor parlamentare din  24 februarie 2019 și va continua monitorizarea alegerilor, informând echidistant opinia publică despre aspectele pozitive, dar și despre încălcările constatate.

Asociația Promo-LEX a început prezentarea celui de-al treilea raport de monitorizare a alegerilor cu un flashmob. Directorul asociației, Ion Manole, a prezentat un așa-zis raport pe care și l-ar dori unii concurenți electorali din R. Moldova. „Încălcări constatate sesizate  de observatorii Promo-Lex nu au fost. Datele raportului arată că totul decurge conform planurilor aprobate de partidele politice avizate”, a declarat directorul asociației.

La finalul intervenției, acesta a spus că astfel de rapoarte, în care observatorii să nu comunice nimic opiniei publice și-ar dori unii concurenți electorali. Manole a dat de înțeles că acest lucru nu se va întâmpla, invitându-l pe șeful misiunii de observare să prezinte încălcările constatate în cadrul celui de-al treilea raport.

Reacția Promo-Lex vine după ce acum câteva zile, Partidul Democrat le-a cerut să prezinte încălcările depistate în cazul partidelor direct autorităţilor statului, iar pe cele care vizează un concurent electoral,  în mod individual fiecărui concurent.