Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Din cauza ninsorilor abundente şi…

Din cauza ninsorilor abundente şi a poleiului, instituțiile de învățământ își vor sista activitatea

Activitatea instituțiilor de învățământ va fi sistată pe parcursul zilei de mâine, 25 ianuarie, din cauza ninsorilor abundente şi a poleiului. O decizie în acest sens a fost luată la ședința de lucru a Comisiei pentru Situații Excepționale. Conducătorii instituțiilor de învățământ vor asigura ulterior recuperarea orelor.

„Astăzi am fost informați de către instituțiile de învățământ că din cauza poleiului au fost suspendate zece rute școlare în raioanele de sud, în Leova, Cantemir, Cahul, UTA Găgăuzia, un număr total de 510 elevi. (…) În rezultatul celor expuse de colegii de la Serviciul hidrometeorologic de stat venim cu inițiativa să sistăm activitatea instituțiilor de învățământ pentru ziua de mâine”, a declarat în carul ședinței Igor Șarov, secretar general de stat din cadrul Ministerului Educației.

Inițiativa a fost susținută de către premierul Pavel Filip: „Prioritatea numărul unu este ca oamenii să fie în siguranță”.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport de pe traseele țării. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe drumurile din raioanele Râșcani, Ungheni, Hâncești, Șoldănești, Edineț, Soroca. Călărași, Rezina, Cahul, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

Angajații IGSU au avut misiunea de a tracta un autobuz școlar fără elevi în apropiere de localitatea Parcani, raionul Șoldănești, dar și o ambulanță cu pacient în apropiere de localitatea Rublenița, raionul Soroca. Șase autocamioane care nu se puteau deplasa în pantă au fost deblocate de pompierii din Rezina, iar o altă ambulanță care se grăbea la pacient a fost tractată de salvatorii din Ungheni.