Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația în oraș privind circulația transportului public și deszăpezirea (ora 12:00)

   1305

Primăria Chişinău informează că la această oră, traficul rutier pe străzile capitalei se desfășoară în condiții de iarnă, iar transportul public circulă pe toate liniile prevăzute.

Serviciile de deszăpezire acționează în continuare la presărarea materialului antiderapant, cu 29 de utilaje, pentru prevenirea formării poleiului pe străzi, la stațiile de așteptare și în curțile de blocuri. De asemenea, la solicitarea municipalității, agenții de patrulare sunt antrenați la fluidizarea traficului pe arterele capitalei, dar și la localizarea și evacuarea autoturismelor, mașinilor de mare tonaj și autobuzelor , care staționează neregulamentar pe marginea drumului.

Astfel, ca urmare a colaborării dintre autoritățile municipale și Inspectoratul Național de Patrulare, circulația pe bd. Moscova și bd Mircea cel Bătrân se desfășoară fără dificultate, ca urmare a evacuării mai multor unități de transport parcate neregulamentar.

În context, autoritățile administrației publice locale solicită automobiliștilor să evacueze unitățile de transport parcate pe marginea carosabilului și pe trotuare, de pe arterele principale ale capitalei și pe cele unde circulă transportul public, inclusiv: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, bd. Moscova, str. Ion Creangă, str. Alba Iulia, Calea Ieșilor, bd. Mircea cel Bătrân și Calea Orheiului, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină calitativ.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.