PD a cerut, instanța a acceptat
Politic 24 ianuarie 2019, 21:18 | 3633

Partidul Democrat a cerut, instanța a acceptat. Postul nostru de televiziune a fost obligat astăzi, de Judecătoria Chișinău, să difuzeze trei posturi video privind desfășurarea unui referendum, inițiat de guvernare. Avocatul Jurnal TV cataloghează hotărârea, care a fost atacată la Curtea de Apel, drept ilegală.

Instanța mai cere ca zilele în care nu s-au difuzat spoturile electorale, să fie compensate.

Decizia, catalogată de către avocatul Jurnal TV ca fiind una ilegală, a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău. Anterior, într-un comunicat, conducerea Jurnal TV a menționat că spoturile poartă elementele unei publicități electorale mascate pentru PD, în calitatea lui de concurent electoral. Astfel de publicitate este interzisă prin lege, a afirmat conducerea Jurnal TV. Hotărârea instanței este criticată și de către directorului executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

Am încercat să luăm legătura cu președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dragoș Vicol, dar acesta nu a răspuns la telefon. Nu a răspuns la apeluri repetate nici șefa Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu. Subiectul este monitorizat și de Asociația Promo-LEX, care se va expune în raportul următor privind monitorizarea perioadei electorale.

Opinia ta contează. Comentează!