Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

24 Ian. 2019 / 10:00

Transportul public circulă pe toate liniile fără abateri de la program

Circulaţia pe străzile capitalei se desfăşoară în condiţii de iarnă, informează primăria municipiului Chişinău. La linie au ieşit 311 troleibuze şi 84 de autobuze. Transportul public circulă pe toate liniile prevăzute, fără abateri de la program.

La nivelul municipiului Chişinău, serviciile de deszăpezire acţionează pentru prevenirea formării poleiului pe străzi, la staţiile de aşteptare, în curţile de blocuri, parcuri şi scuaruri.
 
ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit de la 03:00, cu 18 autospeciale, fiind împrăştiaţi 170 metri cubi de material antiderapant pe arterele capitalei şi pe căile de acces spre suburbii. Drumarii acţionează în continuare pe străzile unde circulă transportul public, cu 23 de utilaje.
 
În acelaşi timp, Regia locativ-comunală şi amenajare intervine cu 13 utilaje specializate, prioritar, pe trotuare, iar 380 de muncitori sunt antrenaţi la curăţarea şi presărarea materialului antiderapant în staţiile de aşteptare a transportului public.
 
Autorităţile municipale îndeamnă cetăţenii să dea dovadă de prudenţă la traversarea străzilor, în condiţii meteo nefavorabile, iar agenţii economici din Chişinău şi gestionarii de imobile sunt chemaţi să cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.  De asemenea, automobiliştii sunt rugaţi să nu parcheze pe marginea străzilor şi pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului şi a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.
 
În caz de înregistrare a situaţiilor problematice în contextul condiţiilor meteo, cetăţenii sunt chemaţi să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.  
 

Comentarii