Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

24 Ian. 2019 / 17:30

Serviciul Naţional de Management al Frecvenţelor Radio s-a mutat la casă nouă

Serviciul Naţional de Management al Frecvenţelor Radio s-a mutat la casă nouă. Proaspătul sediu a costat aproximativ 50 de milioane de lei, iar lucrările de construcţie au durat trei ani. Acum angajaţii serviciului au la dispoziţie tehnică nouă, trei laboratoare şi o cameră specială, relatează Mesager.

Specialiştii testează produsele electronice şi măsoară perturbaţiile electromagnetice emise de acestea într-o cameră numită cutia lui Faraday. În interiorul încăperii undele pot pătrunde doar prin intermediul unei antene care generează un câmp electromagnetic.
 
Instalaţia dată generează împreună cu antena din camera semianecoica, generează un câmp electromagnetic un câmp electromagnetic cu o valoare de trei volţi pe metru.
 
„Camera dată este uncială în Republica Moldova şi a fost construită acum recent, în vară 2018, specificul camerei este că înăuntru camerei lipsesc câmpuri electromagnetice, adică, după ce închidem uşa practic în interior, telefoanele mobile nu au legătură cu reţeaua de telefonie mobilă”, a declarat şeful direcţiei SNMFR, Anatol Guzun.
 
Director Serviciului Naţional de Management al Frecvenţelor Radio spune că în următoarele luni, instituţia pe care o conduce va primi dreptul de a emite certificate de conformitate europeană, nu doar pentru piaţa moldovenească.
 
„Noi deja avem spaţii necesare şi care corespund cerinţelor europene, avem echipamente necesare care corespund, avem personalul şi salariaţii antrenaţi şi şcolarizaţi corespund tuturor cerinţelor europene”, a declarat directorul SNMFR, Andrei Gavrisi.
 
Premierul Pavel Filip a vizitat noul sediul al instituţiei şi a apreciat munca angajaţilor.
 
„Echipamentele care mi-au fost prezentate şi faptul că Republica Moldova va putea conferi certificate europene, asta înseamnă o mândrie pentru noi”, a menţionat premierul Pavel Filip.
 
Angajaţii Serviciului au marcat 25 de ani de la crearea Instituţiei.

Comentarii