Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Internaţional

24 Ian. 2019 / 18:03

Mica Unire a fost sărbătorită în toată România

Mica Unire a fost sărbătorită în toată România. Împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată în marele oraşe prin numeroase manifestări culturale, artistice, ceremonii militare şi religioase. Cele mai importante evenimente au avut loc la Iaşi unde s-au depus coroane de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi s-au dansat hore, relatează Mesager.

Sărbătorirea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române a început încă de aseară la Iaşi cu ceremonia de acordare a titlului de Capitală istorică a României, eveniment la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Ca în fiecare an Hora Unirii a fost punctul culminant al manifestărilor festive de la Iaşi. Mii de oameni s-au prins în horă.
 
Manifestările din Piaţa Unirii au inclus depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o defilare militara si discursuri.
 
Şi în capitala României au fost depuse coroane şi jerbe de flori, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de pe Dealul Patriarhiei Române. La ceremonie a fost prezent şi preşedintele României Klaus Iohannis. Şeful statului român a participat şi la slujba de Te Deum în Catedrala Patriarhală, dar şi la o sesiune de comunicări ştiinţifice unde a ţinut un discurs în care a menţionat că în vremuri grele, adevăraţii oameni de stat trebuie să acţioneze în beneficiul cetăţenilor.
 
„Exemplele elitelor şi mesajul acţiunilor lor de acum 160 de ani ne este în continuare călăuzitor şi ne arată că în vremuri grele adevăraţii oameni de stat trebuie să se ridice la înălţimea marilor provocări şi să acţioneze în beneficiul cetăţenilor”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.
 
Mica Unire a fost sărbătorita şi în alte oraşe din România. La Cluj, Constanţa, Timişoara, Galaţi şi în alte urbe au avut loc manifestări cultural-artistice şi ceremonii militare şi religioase, cu depuneri de coroane şi jerbe.
 
Ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Române se vor încheia cu spectacole de muzica populară şi focuri de artificii.

Comentarii