05:57:05 20.04.2024
Stiri

Convenția „Euro – Unionistă” le cere liderilor „ACUM” să retragă unii candidați din circumscripțiile uninominale, care se regăsesc pe locuri eligibile în lista națională

Partide/Comunicate 24.01.2019 13:21 Vizualizări4647 Autor: Ziarul National
Convenția „Euro – Unionistă” le cere liderilor „ACUM” să retragă unii candidați din circumscripțiile uninominale, care se regăsesc pe locuri eligibile în lista națională captură


Liderii Blocului „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase, sunt chemați să retragă candidații din circumscripțiile uninominale, care se regăsesc pe locuri eligibile în lista candidaților pe circumscripția națională. Astfel, candidații unioniști vor avea mai mari șanse să acceadă în Parlament și să formeze o fracțiune distinctă, care va promova Unirea cu România. Apelul a fost adresat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către unul dintre liderii Convenției „Euro-Unioniste”, Valentin Dolganiuc.

Dolganiuc, care candidează la alegerile parlamentare în circumscripția nr. 30 (Ciocana, Chișinău), a precizat că votul va fi foarte fragmentat, iar de pe urma acestui fapt vor câștiga forțele antinaționale. „Facem apel către Blocul „ACUM” să-și retragă acei candidați din circumscripțiile uninominale care se regăsesc pe locuri eligibile pe lista națională, cu scopul de a nu fragmenta votul eurounionist și antioligarhic. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci forțele antinaționale și oligarhice vor învinge, iar responsabilitatea va fi a Blocului „ACUM””, a precizat Dolganiuc.

Un al candidat înaintat de Convenția „Euro-Unionistă”, Boris Volosatâi, crede că liderul PPDA, Andrei Năstase, ar face bine să se retragă din cursa pentru circumscripția 33 (suburbii), lucru care i-ar permite lui să acceadă în Parlament.

În opinia lui Volosatâi, președintele PPDA ar fi trebuit să se bată într-o circumscripție cu rivalul său direct, Vlad Plahotniuc. „Liderul opoziției era așteptat să se bată într-un ring cu rivalul sau principal. Apelez la liderul opoziției să se retragă, pentru că se află pe loc eligibil pe lista națională. Să permită unor candidați unioniști să acceadă în Parlament și să vorbească de la tribuna principală a Legislativului despre interesul național. Liderii ar face bine să-l sprijine mai mult pe Ion Terguță în circumscripția Nisporeni”, a spus Volosatâi.

La rândul său, fostul deputat Anatol Arhire a anunțat că se retrage din cursa electorală, în favoarea unui candidat unionist. Arhire intenționa să candideze în circumscripția nr. 15 din Strășeni, dar se va retrage în favoarea unionistului Ion Leașenco, candidat din partea Partidului „Democrația Acasă”.

Liderii Blocului „ACUM” nu au venit, deocamdată, cu o reacție la apelul Convenției „Euro–Unioniste”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md