21:59:11 28.03.2024
Stiri

Ambasadorul rus la Chișinău, CONVOCAT la MAEIE în legătură cu deschiderea la Moscova a unei „reprezentanțe a Transnistriei”

Politică 24.01.2019 14:45 Vizualizări2442 Autor: Ziarul National
Ambasadorul rus la Chișinău, CONVOCAT la MAEIE în legătură cu deschiderea la Moscova a unei „reprezentanțe a Transnistriei”


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat, pe 18 ianuarie curent, pe Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a oferi explicații vizavi de deschiderea, la Moscova, a unei așa-zise „reprezentanțe a Transnistriei”.

Un comunicat de presă al ministerului de la Chișinău precizează că diplomatul rus a declarat că aşa-zisa „reprezentanţă” va fi o organizaţie non-profit ce va presta inclusiv servicii de asistenţă juridică locuitorilor din regiunea transnistreană și a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei.

Această reprezentanță a și fost inaugurată pe 22 ianuarie curent, chiar în centrul Moscovei.

„MAEIE a solicitat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova clarificarea statutului fundației pentru dezvoltarea relațiilor sociale și culturale „Transnistria”, care în calificările liderilor din Transnistria, sprijinite de mass-media din regiune, îi atribuie statut de „reprezentanţă diplomatică” şi pentru titulatura de „reprezentanţă oficială” care e trecută pe frontispiciul organizaţiei. Ministerul de Externe atrage atenţia asupra faptului că statutul de „reprezentanţă oficială” are semnificaţie definitorie pentru contextul relaţiilor diplomatice, în aşa fel fiind adus un prejudiciu relaţiilor bilaterale moldo-ruse. Astfel de acţiuni subminează suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, iar MAEIE aminteşte că în favoarea respectării principiilor amintite mai sus conducerea Federaţiei Ruse s-a pronunţat deschis şi univoc în repetate rânduri”, cităm din comunicatul MAEIE.

Diplomația de la Chișinău face apel la autorităţile Federaţiei Ruse să asigure respectarea deplină a cadrului legislativ intern şi cel internaţional pentru a evita „orice confuzii şi speculaţii în măsură să prejudicieze relaţiile bilaterale dintre ţările noastre”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md