18:10:55 25.04.2024
Stiri

Poliția anunță că s-a autosesizat vizavi de cazurile reclamate de „Promo-LEX” cu privire la intimidarea observatorilor: „Solicităm să fie prezentate cât mai multe date”

Social 24.01.2019 16:58 Vizualizări1180 Autor: Ziarul National
Poliția anunță că s-a autosesizat vizavi de cazurile reclamate de „Promo-LEX” cu privire la intimidarea observatorilor: „Solicităm să fie prezentate cât mai multe date”


Inspectoratul General al Poliției anunță că s-a autosesizat pe marginea cazurilor relatate astăzi de șefii Asociației „Promo-LEX” într-o conferință de presă vizavi de intimidarea a doi observatori naționali în nordul R. Moldova.

Potrivit șefului Misiunii de observare a alegerilor din cadrul „Promo-LEX”, Pavel Postică, un observator a fost telefonat de către persoane care s-au declarat polițiști și i-au spus că este urmărit, că i se cunoaște traseul și a fost avertizat să fie atent ce informații colectează și transmite. Altui observator i s-a fixat o întâlnire cu o persoană care s-a prezentat angajat al SIS.

CITIȚI și Asociația „Promo-LEX” semnalează primele cazuri de INTIMIDARE a observatorilor electorali din partea unor persoane care se prezintă angajați ai Poliției sau ai SIS: „Transparența este VITALĂ pentru buna desfășurare a alegerilor”

„Fac apel către structurile vizate să renunțe la o astfel de practică, dacă este adevărată, dacă nu - să identifice acele persoane care se prezintă din partea organelor de forță”, a cerut Pavel Postică.

„Poliția s-a autosesizat și urmează să verifice informația. Totodată, îndemnăm în continuare cetățenii să sesizeze forțele de ordine în cazul în care le sunt lezate drepturile sau în cazul în care este încălcată ordinea publică. În acest sens, solicităm să fie prezentate cât mai multe date în baza cărora poliția să poată investiga și acționa cât mai rapid. Faptul că se prezintă frânturi de informații, care ulterior nu sunt asumate, îngreunează verificarea lor. În ultimele săptămâni au fost nenumărate sesizări în presă, dar pe care ulterior nimeni nu a dorit să și le asume oficial și să colaboreze cu organele de investigație”, se arată într-un mesaj al Poliției postat pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md