02:12:53 25.04.2024
Stiri

Descoperire FANTASTICĂ cu ajutorul inteligenței artificiale

Știri 24.01.2019 17:02 Vizualizări1464 Autor: Ziarul National
Descoperire FANTASTICĂ cu ajutorul inteligenței artificiale sursa: google.ro


O echipă de cercetători spanioli a identificat în genomul asiaticilor amprenta unei specii necunoscute de oameni preistorici, folosind inteligența artificială.

Analiza computerizată a ADN-ului uman actual a arătat că această specie dispărută a fost un hibrid de neandertalieni şi denisovani, combinată în Asia cu oamenii moderni care au părăsit Africa.

Potrivit lui Jaume Bertranpetit, cercetător la IBE-UPF din Barcelona, „în urmă cu 80.000 de ani s-a produs aşa-numitul «Out of Africa» când o parte din populaţia umană, formată deja din oameni moderni, a abandonat acest continent şi s-a răspândit pe alte continente, având drept rezultat populaţiile actuale”.

„Începând de atunci ştim că au survenit încrucişări între oameni moderni şi neandertalieni de pe toate continentele, mai puţin în Africa - şi cu denisovani din Oceania, şi cu siguranţă din sud-estul Asiei, dar dovezile privind o încrucişare cu o a treia specie extinctă nu fuseseră confirmate”, a spus Bertranpetit, conform Agerpres.

Cercetătorii au descoperit că neandertalienii şi denisovanii, cei mai apropiați strămoși dispăruți ai oamenilor actuali, s-au încrucișat în urma analizei unui os uman descoperit în vara anului 2018 în peștera Denisova din Siberia. Studiul realizat de cercetătorii spanioli confirmă că această încrucişare a fost generalizată şi că a avut ca rezultat o specie hibridă, care s-a combinat cu omul modern.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md