01:19:03 25.04.2024
Stiri

VIDEO, DOC // Instituțiile de învățământ din R. Moldova NU vor funcționa vineri, pe 25 ianuarie, din cauza condițiilor meteorologice

Social 24.01.2019 17:46 Vizualizări9579 Autor: Ziarul National
VIDEO, DOC // Instituțiile de învățământ din R. Moldova NU vor funcționa vineri, pe 25 ianuarie, din cauza condițiilor meteorologice


Copiii din R. Moldova vor sta mâine, 25 ianuarie, acasă, după ce autoritățile centrale au decis sistarea activității tuturor școlilor și grădinițelor din cauza condițiilor meteo.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță precipitații puternice pe parcursul nopții din 24 spre 25 ianuarie, care vor fi mixte - sub formă de ploaie și ninsoare, fapt ce va duce la formarea pleiului și a ghețușului pe drumuri. Noaptea vom avea temperaturi de până la minus 12 grade Celsius la Nord, iar precipitațiile puternice vor cădea și pe parcursul zilei de mâine.

„Înțelegem că în această seară, noaptea și mâine dimineața vom avea ninsori abundente. Chiar dacă sunt implicate toate serviciile, atunci când zăpada cade și cade... (...) Dimineață riscăm să avem drumuri blocate, chiar dacă noaptea vor lucra drumarii. Nu este cazul să riscăm cu viața copiilor. Haideți să lăsăm mâine copiii acasă. Mâine va trece acest ciclon și vom avea posibilitatea, sâmbătă și duminică, să curățim drumurile, ca luni să revenim la procesul educațional”, a anunțat premierul Pavel Filip în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale.

Potrivit șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihai Harabagiu, astăzi au fost suspendate zece rute ale autobuzelor școlare și 510 copii din raioanele Cantemir, Leova, Cahul și din UTA Găgăuzia nu au ajuns la școală.

După decizia Comisiei pentru situații excepționale, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a semnat un ordin privind sistarea activității tuturor instituțiilor de învățământ pentru ziua de 25 ianuarie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md