08:30:45 29.03.2024
Stiri

Funcția în care ar putea fi NUMIT Marian Lupu: „Așa am auzit”

Politică 24.01.2019 21:54 Vizualizări4452 Autor: Ziarul National
Funcția în care ar putea fi NUMIT Marian Lupu: „Așa am auzit”


Fostul lider al Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, care nu s-a regăsit pe lista formațiunii la alegerile parlamentare din 24 februarie curent, ar putea fi numit în funcția de președinte al Curții de Conturi. Cel puțin, așa declară fostul președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin.

În opinia liderului PCRM, Marian Lupu nu ar fi vrut să participe în acest scrutin parlamentar, deoarece a „cedat psihologic”.

„Eu cred că el singur nu și-a dorit să participe la alegeri. Nu mai vrea să fie în vârful acestei piramide”, a declarat comunistul în această seară la emisiunea „Puterea a patra”.

Acesta a mai adăugat că a auzit prin culise că fostul său coleg de partid va fi numit în fruntea Curții de Conturi, după ce actualul președinte, Veaceslav Untilă, a fost selectat de Comisia economie, buget și finanțe din Parlament pentru una din funcțiile de director al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică.

„Lui soarta i-a oferit șanse extraordinare. Mai mari șanse de carieră care i-au fost oferite lui Lupu nu i-au fost oferite nimănui. Lui îi plac discuțiile, lui îi place odihna. Încă bine că poate va fi numit la Curtea de Conturi. Așa am auzit”, a punctat Voronin.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat astăzi că a solicitat Comisiei economie, buget și finanțe să organizeze concurs public pentru identificarea candidaților la funcția de președinte al Curții de Conturi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md