510 elevi nu au ajuns azi la școală. Guvernul a decis că mâine toate școlile și grădinițele își vor sista activitatea

elevi_scoala_iarna_52500800

Grădinițele și școlile din țară își vor sista mâine activitatea. Decizia a fost luată astăzi la ședința comisiei pentru situații excepționale după ce 510 elevi din trei raioane și UTA Găgăuzia nu au ajuns la ore din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a declarat la ședință că nici o localitate din țară nu a fost deconectată de la energia electrică. Potrivit lui Harabagiu, pe unele trasee a fost sistată circulația rutieră pentru a permite drumarilor să desfășoare lucrări de deszăpezire.

Anatol Usatâi, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, a afirmat că circulația rutieră este dificilă pe mai multe drumuri din sudul țării, în special pe traseul Hâncești-Leova-Cantemir-Cahul-Giurgiulești, Leova-Cantemir-Cahul și Vulcănești-Cahul-Taraclia.

Potrivit lui Usatâi, în procesul tehnologic, de la prima oră a acestei dimineți, au fost antrenate 213 utilaje speciale și 250 muncitori rutieri, care au folosit peste 1200 tone de material antiderapant.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, precipitațiile sub formă de ninsoare și lapoviță, de intensitate diferită, se vor menține până la sfârșitul săptămânii curente.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente