Dădaca care ar fi ucis-o pe micuța Yasmine, fetița de un an a unei familii de moldoveni, și-a recunoscut vina

24 ianuarie 2019, ora 18:44

În plus, dădaca va fi obligată să plătească despăgubiri moldovenilor Vladimir și Dorina Vintu, părinților lui Yasmin, precum și familiilor altor copii care au avut de suferit din cauza dădacei.

Acuzata și-a recunoscut vina pentru omor nepremeditat, după care procuratura și-a exprimat disponibilitatea de a încheia o înțelegere. Întrucât nu a fost posibil să se ajungă la un acord privind pedeapsa pentru Skibenko, procurorii intenționează să îi ceară cel mai sever termen de detenție prevăzut de lege.

În timpul anunțării rechizitoriului, care descrie în detaliu procesul de săvârșire a infracțiuni și moartea fetiței, mulți dintre cei prezenți în sala nu și-au putut stăpâni lacrimile, scrie sursa citată.

Pentru ai susține pe părinții lui Yasmin, zeci de prieteni și cunoscuți ai familiei Vintu au venit în sala de judecată. Printre ei sunt multe femei care cunosc bine mama fetei.

Judecătorul a citit o descriere detaliată a modului în care Inna Skibenko a ucis-o pe mica Yasmin: „A apucat-o pe copilă, a scuturat-o, a aruncat-o pe saltea și ia pus o pătură pe cap, fără să-i permită să respire și să se miște liber.

Pârâta s-a culcat lângă copil și a zdrobit-o cu propriul corp. Când fata a început să se miște, dădaca doar a apăsat-o mai tare, fără să-i permită copilului să-și scoată capul de sub pătură. În tot acest timp, inculpata se uita în telefonul mobil.

În timpul anunțării materialelor, Inna Skibenko și-a ascuns privirea și nu s-a uitat niciodată în direcția părinților lui Yasmin.

„Zece minute mai târziu, acuzata s-a sculat și a ridicat pătura, văzând că capul copilului a fost coborât și că nu a reacționat, Skibenko a aruncat o pătură peste ea, după ceva timp, fata a fost găsită fără semne de viață”, judecătorul a citit continuarea documentului.

Dorina Vintu, mama fetiței decedate, a declarat după ședința de judecată: “Sunt supărată, nu vreau să o văd pe această femeie!” Părinții și-au exprimat speranța că procesul se va termina în curând și că acuzata va primi cel puțin 20 de ani de închisoare.

Avocatul familiei Vinta Yaakov Shklyar a remarcat că „în aceste condiții, o tranzacție legală este în interesul părinților lui Yasmin și permite evitarea întârzierii procesului legal”. „Ea și-a recunoscut vina, însă înțelegerea nu limitează și pedeapsa”.

Aproximativ șase luni în urmă,în instanța de judecată au fost transmise materialele, conform cărora, pe lângă moartea Yasmin Vinta, dădaca Skibenko și-a bătut joc și de alți copii în același mod.

S-a stabilit că printre victimele acțiunilor ei se numără alți nouă copii ai grădiniței din Petah Tikva. Printre altele, s-a aflat că dădaca a aruncat cu forța micuții pe podea sau pe trambulina pentru copii, a aruncat pături peste capetele acestuia pentru ai face să doarmă și a făcut alte acte violente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram