/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Ambuteiaje, departe de a dispărea. Circulația într-o intersecție din Capitală rămâne dificilă chiar și la o lună de la instalarea semafoarelor noi

missing
24 ianuarie 2019, ora 19:14

Este vorba despre intersecția străzilor Independenței, Tudor Strișcă și Hristo Botev, unde o lună în urmă au fost instalate semafoare noi. Dacă pe Hristo Botev și Independenței se circulă ușor, atunci șoferii spun că pe străzile Ion Ungureanu și Tudor Strișcă, ambuteiajele s-au dublat și au devenit insuportabile.

Totuși e mai bine. Se fac cozi, dar numai din partea celor care vin din spate. Din partea cealaltă lucrurile se aranjează mai bine decât în partea asta.

Nu este foarte comod. Pentru că intervalele de timp sunt foarte mici. Nu este reglat.”

Ambuteiaje că-s multe mașini și asta nu o să se clarifice nici cu semaforul nici fără semafor.

Parcă și-i mai bine, parcă și-i mai rău. Este ambuteiaj pur și simplu foarte mare.

Cei mai deranjați sunt șoferii microbuzelor de rută. Aceștia povestesc că sunt penalizați din cauza abaterilor de la trafic.

Mai rău. Mai greu de trecut. Înainte timp de o minută treceau toate rutierele, da acum stăm câte 10-15 minute. Foarte greu de trecut.

Foarte rău. Au imobilizat strada. Acum încă puțin, dar de obicei stau câte jumătate de oră.

Noi trebuie să fim în 6-7 minute la Toamna de Aur, dar noi stăm aici.

Chiar dacă semafoarele au fost instalate și pentru siguranța pietonilor, majoritatea spun că nu reușesc să treacă strada la verde.

Timpul pentru pietoni e foarte scurt. Undeva la vreo cinci secunde, eu poate dovedesc, dar cineva mai în vârstă nu o să dovedească.

Transportul circulă mai bine, dar pietonii au puțin timp. Nu reușim, mai ales dimineață sau la amiază, seara.

Foarte comod, foarte. Înainte a fost periculos, dar mașinile opreau.

Deși anterior, Primăria Chișinău se lăuda pe site-ul oficial cu reorganizarea intersecției pentru fluidizarea traficului, acum șeful Direcției de Transport susține că, de fapt, semafoarele au cu totul alt scop.

Niciodată un obiectiv de semafor nu fluidizează traficul. El regulează intersecția în așa mod încât în această intersecție să nu producă accidente rutiere, ca pietonii, participanții la trafic să traverseze aceste intersecții în siguranță și ele sunt absolut o măsură de sporire a securității în trafic”, Vitalie Butucel, șeful direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație

Conform descrierii tehnice, semafoarele instalate sunt inteligente și trebuie să se regleze automat, în funcție de numărul de mașini din zonă. Anterior, directorul companiei de deservire a semafoarelor a declarat pentru TV8 că semafoarele ar avea nevoie de cel puțin o lună pentru a începe lucrul în regim normal. Potrivit portalului Mold-Street, semafoarele au costat 1,67 milioane de lei.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram