‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNicolae Ciubuc: anul agricol curent va fi unul bun

Nicolae Ciubuc: anul agricol curent va fi unul bun

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul degrevat al Agriculturii, Dezvoltări Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc susține că prognozele economice pentru anul 2019 sunt destul de optimiste. Aceasta în condițiile în care există precipitații suficiente și suprafețele însămânțate se dezvoltă corespunzător, scrie Stiri.md.

„Avem peste 300 de mii de hectare însămânțate cu culturi de toamnă. Dacă vorbim de o comparație, este practic același nivel de suprafețe însămânțate ca și în 2017 și 2018. Starea culturilor este satisfăcătoare ceea ce ne creează premise să constatăm că nu va fi un an atât de rău”, a declarat ministrul la emisiunea „Important” de la TVC21.

Potrivit lui, dacă va exista un volum constant de producție, tehnologii și produse calitative, nu ar trebui să existe bariere legate de export cum ar fi interdicții sau embargouri.

„În condițiile în care avem o predictibilitate în cadrul Acordului de Liber schimb cu UE, în condițiile în care fiecare cultivă și se dezvoltă conform unui plan de afaceri și își planifică inclusiv comercializarea produselor pe piețele de desfacere, noi nu ar trebui să ne facem griji. Dimpotrivă, să continuăm să cultivăm produse solicitate pe piețele de desfacere și acest lucru ne va garanta succes”, a spus Nicolae Ciubuc.

Amintim că, culturile agricole de toamnă au fost însămânțate în termeni recomandați de bunele practici în agricultură pe o suprafață de peste 400 de mii de hectare dintre care 320 de mii de grâu, și câte 40 de mii de hectare orz și rapiță.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›