‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultorii francezi au rămas dezamăgiți, după ce Guvernul a mărit considerabil impozitul la pesticide

Agricultorii francezi au rămas dezamăgiți, după ce Guvernul a mărit considerabil impozitul la pesticide

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Costul produselor chimice utilizate pentru protecția culturilor în Franța în 2019 va crește considerabil. Schimbarea este actuală doar pentru produsele ce poluează natura, scrie TopAgrar.

Această decizie a fost aprobată de către Adunarea Națională, care a susținut propunerea guvernului francez. Potrivit lui Valeria Bove, membru al Parlamentului European din republică, rata suplimentară achitată de fermieri va fi de 24 de euro pe hectar la grâu și 21 de euro per hectar pentru orz.

Asociațiile locale a producătorilor de grâu, porumb, sfeclă și semințe oleaginoase au fost indignați de această decizie, numindu-o „ecologie inutilă” și „autism”. Potrivit calculelor producătorilor agricoli francezi, în fiecare an din cauza impozitelor aceștia vor pierde o sumă suplimentară de aproape 100 de milioane de euro.

Nemulțumiți sunt și membrii Uniunii Fermierilor francezi, care au protestat deja împotriva inițiativei guvernamentale recente. Ei au spus că, măsura nu va soluționa problema poluării mediului, ci va complica doar viața fermierilor. Iar guvernul ar trebui să caute alte modalități de conservare a mediului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›