CEC a înregistrat Partidul Nostru în cursa electorală

Comisia Electorală Centrală a înregistrat Partidul Nostru în cursa electorală. În cadrul ședinței de astăzi a fost înregistrat și simbolul electoral al partidului și confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ la CEC.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit președintei CEC Alina Russu, pe lista PN se regăsesc 54 de candidați, iar președintele partidului Renato Usatîi nu se regăsește pe listă.

Amintim că în decembrie 2018, Partidul Nostru anunțase că, în cazul în care nu va fi înscris în cursa electorală, va merge la alegerile parlamentare împreună cu partidul Patria, în cadrul unui bloc electoral cu denumirea „Renato Usatîi”.

La începutul lunii februarie 2018 Renato Usatîi și-a dat demisia din funcție de primar de Bălți. Ulterior, s-au organizat alegeri locale în care câștigător a fost Nicolai Grigorișin din partea Partidului Nostru.

În 2016, Usatîi a plecat la Moscova, iar ulterior pe numele său a fost emis un mandat de arest, fiind dat și în căutare internaționlă. Renato Usatîi este acuzat că, în 2010, ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunțov. Usatii se declară nevinovat.

La moment, în cursa electorală au fost înregistrate următoarele partide și blocuri: PDM, PSRM, Partidul ȘOR, blocul ACUM, PCRM, Mișcarea Populară Antimafie.


Pub