Iarna și ambuteiajele pune poliția să lucreze mai asiduu. Cavcaliuc: „Rog ca, cetățenii care au sugestii cu privire la zonele problematice”

În scopul eficientizării activităților Poliției Naționale, pentru fluidizarea traficului rutier în capitală, a fost organizată o nouă ședință operativă cu participarea factorilor de decizie ale subdiviziunilor responsabile din cadrul MAI.

Foto: UNIMEDIA

Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, scrie pe pagina sa de Facebook că accentul a fost focusat pe evaluarea situației create și întreprinderea măsurilor necesare pentru sporirea siguranței traficului rutier în capitală pe timp de iarnă.

În cadrul ședinței a fost analizată situația la zi, fiind stabilite porțiunile de drum mai problematice, cu flux sporit de transport, dar și înaintate propuneri pentru asigurarea unei coordonări optime cu administrația publică locală a măsurilor întreprinse pentru sporirea securității și confortului participanților la trafic pentru a ajunge în siguranță la serviciu și acasă.

„Pentru obținerea rezultatului scontat, ne propunem să ✔️ atragem în continuare forțe din cadrul tuturor subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne cu competență de asigurare a ordinii și securității publice în municipiul Chișinău ✔️ întreprindem măsuri de coordonare cu administrația publică locală pentru deszăpezirea drumurilor în vederea facilitării traficului rutier ✔️ revizuim algoritmul de dislocare a echipelor Inspectoratului național de patrulare și a altor subdiviziuni menite să vină în ajutor cetățenilor ✔️ acoperim un număr mai mare de sensuri giratorii și intersecții problematice, dar și treceri de pietoni în locurile de aglomerare a cetățenilor”.

Grupul format lucrează la elaborarea și propunerea Primăriei Capitalei, în zilele ce urmează, a unor măsuri fără precedent, în gestionarea traficului rutier 🛣 în capitală, care conform analizelor făcute de experți, în consecință va ușura esențial traficul rutier, vor fi mai puține ambuteiaje, iar participanții la trafic vor ajunge mai rapid și în siguranță la destinațiile propuse.

„Rog ca, cetățenii care au sugestii cu privire la zonele problematice și măsuri pertinente de îmbunătățire a circulației pe anumite segmente, să vă expuneți 💬 într-un mesaj mai jos la postare, sau să ne scrieți pe numărul de viber ”Ideea ta contează” 078090902”, mai scrie Cavcaliuc.

UNIMEDIA amintește că în dimineața zilei, în capitală se circulă în condiții de iarnă, iar transportul public activează pe toate rutele municipale, cu mici abateri de la program, pe cursele spre localitățile suburbane. La linie au fost emise 311 troleibuze şi 82 autobuze.

ÎM Regia „Exdrupo” a lucrat toată noaptea la deszăpezire, de la ora 23:00, cu 51 de utilaje, fiind împrăștiați 500 de metri cubi de material antiderapant. Pe parcursul zilei, drumarii continuă intervenția pe străzile unde circulă transportul public, precum și pe arterele secundare.

Totodată, Î.M. „EXDRUPO” lucrează în toate sectoarele orașului, pentru depășirea situațiilor problematice, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a început lucrul de la ora 03:00, cu 36 de utilaje cu perie și lamă, inclusiv cu 2 autospeciale de la ora 24.00, pe străzile secundare.


// console.log('no ads situation')