PSRM vine cu un apel către guvernare și opoziție, după ce PD a cerut instanței de judecată excluderea din campania electorală a unui candidat socialist

„Partidul Socialiștilor este categoric împotriva încercărilor fără precedent de presiune, intimidare, acuzații nefondate din partea regimului de guvernare și solicită să nu mai fie utilizate mecanismele represive ale statului în scopuri politice”, cel puțin asta se arată într-un comunicat al PSRM-ului.

Foto: UNIMEDIA

La 22 ianuarie, candidatul Partidului Democrat a venit cu un apel la judecătoria orașului Drochia din raionul Râșcani cu cererea de a exclude din campania electorală candidatul PSRM pe circumscripția electorală Râșcani, Vladimir Mizdrenco, din motivul inventat, cum ar fi că pe 17 ianuarie careva oameni ar fi distribuit materiale agitațiunile.

„Apelul în instanța de judecată a fost depus fără probe, cu încălcări procedurale semnificative, cu expirarea termenului limită. Nu poate un concurent să ceară excluderea din cursa electorală a altui concurent – aceasta ține de competența Comisiei Electorale Centrale.

De asemenea, surprinde faptul că judecătoria orașului Drochia a primit acest recurs fără dovezi, cu termenul expirat, neîntemeiate și ilegal. Acest lucru trezește suspiciuni privind competențele și independența judecătorilor din orașul Drochia, cât și îndoieli privind utilizarea lor ca instrument de presiune asupra adversarilor politici. În esență, aceasta este o batjocură față de sistemul judiciar din Republica Moldova, proclamat independent.

După ignorarea principiului proporționalității în stabilirea secțiilor de votare din străinătate, astfel de manifestări pun în discuție din nou problema legalității procesului de organizare și desfășurare a alegerilor, precum și rezultatele acestora”, se mai arată în comunicat.

Partidul Socialiștilor vine cu un apel către reprezentanți regimului încă de la guvernare, cât și către oponenții politici de a se comporta corect și respectuos față de concurenții electorali și să se abțină de la atacuri nejustificate și, de folosirea ilegală a aparatului represiv al statului.

PSRM declară că toți reprezentanții și candidații Partidului Socialiștilor din RM au respectat, respectă și vor respecta toate normele de drept pe parcursul întregii perioade electorale.


Pub